Wine Week er en festlig uge dedikeret til alt det bedste ved vin. Festivalen inviterer til samvær og fællesskab, hvor vinelskere fra nær og fjern kan samles for at udforske vinens mangfoldighed og unikke smage. Til Wine Week vender de traditionen om og lader vinen være udgangspunktet for menuen eller smagningen. Dette giver gæsterne en ny og spændende måde at opleve vin på, hvor maden supplerer vinens smag og ikke omvendt.
Med et bredt udvalg af events byder festivalen alle slags vinkendere velkommen – fra nybegyndere til entusiaster. Uanset om man foretrækker klassiske druer og vinhuse, biodynamisk vinproduktion, orange- og naturvin eller noget helt andet, er der noget for enhver smag.
Festivalen tilbyder tre forskellige menutyper:
● Den Lille Tørst – 150 kr. inkl. gebyr
En let og varieret vinoplevelse, der giver anledning til at udforske noget nyt!
● Vinmenuen – 400 kr. inkl. gebyr
En mere omfattende oplevelse med et bredere udvalg af vine og evt. småretter, der supplerer smagene. Ideel til dem, der ønsker en dybere indlevelse i vinens verden.
● Magnum Menu – 850 kr. inkl. gebyr
For de sande vinentusiaster. En luksuriøs menu med eksklusive vine og mad, der sikrer en uforglemmelig aften.
Du kan se, hvilke restauranter og vinbarer, der deltager til Wine Week her:
I Københavns-området og på Sjælland deltager:
Kung Fu Restaurant, Mela, The Great Wine Experience, Restaurant Rebel, Restaurant Fabio, Restaurant Arti’kok, Maven – Restaurant & Vinbar, Espehus Kro, Le Gourmand, Broens, Banegaarden, Sydhavns Vinhandel – Den tredje, Restaurant H3 Amagerfiskehus, Copenhagen Insight, A-Cote, Vesterhus Wine & Charcuterie, v.Lo vinbar, Restaurant Le Basilic, Restaurant Lun, Not Your Usual Winebar, Lunas Køkken, Restaurant ONE TEN Providence, Laban, Falernum, Strandmøllekroen, Sydhavnens Vinbar, Omada Wine & Deli, RADIO, Famosi E Golosi, Bibendum
På Fyn deltager disse steder i Odense:
Artemisia, SALUTE – Wine & Food, Chez Desiree, Grands Fiskerestaurant, HOS Vinbaren
I Jylland deltager disse steder i Aarhus:
Sjovinisten, Vin & Petanque, Bar ́Vinbar, Jysk Vin Vinbar.
Fakta:
Holdet bag Wine Week
Bag festivalen står Foodmovers, der i 13 år har udviklet gastronomiske festivaler samt brands, der støtter og bidrager til den danske restaurationsbranche. Foodmovers står bl.a. bag Seafood Festival, Moules Frites Festival samt Nordens største restaurantfestival, Dining Week, der hvert år i uge 7 og 42 samler over 150.000 gæster på tværs af hele Danmark.
For mere information: https://wineweek.dk/restaurants