Skip to main content
10. februar 2023

Visitationszone oprettes på dele af Nørrebro og i Nordvest

Københavns Politis formodning er, at flere af den seneste tids knivstikkerier skyldes en strid mellem to grupper i det kriminelle miljø.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politis formodning er, at flere af den seneste tids knivstikkerier skyldes en strid mellem to grupper i det kriminelle miljø. Det kan endvidere ikke udelukkes, at mandagens skyderi i Jægersborggade er en gengældelsesaktion for tidligere episoder.

For at lægge maksimalt pres på grupperne og forhindre nye episoder etablerer Københavns Politi derfor en visitationszone i området gældende fra onsdag den 8. februar kl. 18.00 til onsdag den 22. februar kl. 18.00. Her har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben.

Som led i den tryghedsskabende indsats fortsætter Københavns Politi sin styrkede tilstedeværelse i samme område og samarbejdet med parterne i SSP-systemet.

Vores formodning er, at flere af knivstikkerierne i slutningen af december og frem til begyndelsen af februar er opgør mellem unge med tilknytning til to kriminelle grupper,” siger politiinspektør Tomas Marko Juhl.

Vi vil gerne rette en appel til de her personer og deres omgangskreds: Situationen bliver kun værre, jo længere striden fortsætter. Der er tale om meget alvorlig personfarlig kriminalitet, som kan sende selv helt unge i fængsel i mange år – og vi arbejder målrettet på at få de skyldige stillet til ansvar,” siger Tomas Marko Juhl.

Mandag aften kl. cirka 20 blev en 21-årig mand skudt i Jægersborggade på Nørrebro og er svært tilskadekommen. Flere personer blev set flygte fra gerningsstedet.

Vi er i fuld gang med en bred efterforskning af skyderiet, og vi arbejder naturligvis også på at klarlægge, om der er tale om en gengældelsesaktion for et eller flere af de tidligere knivstikkerier. Det er dog for tidligt at konkludere noget på nuværende tidspunkt,” siger Tomas Marko Juhl.

Visitationszonen er udvidet et enkelt sted i forhold til den tidligere zone, der var i kraft i perioden den 29. december 2022 til den 19. januar 2023. Den gælder nu følgende område:

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Jagtvej – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.