Skip to main content
1. marts 2023

Vaccinationscentrene lukker i Region Hovedstaden

Onsdag den 1. marts er vaccinationscentrene i hovedstadsregionen lukket. Borgere, der ikke tidligere er vaccineret mod covid-19 eller som mangler at færdiggøre deres vaccinationsforløb, kan fortsat blive vaccineret på udvalgte apoteker.​

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA REGION HOVEDSTADEN

Onsdag den 1. marts er vaccinationscentrene i hovedstadsregionen lukket. Borgere, der ikke tidligere er vaccineret mod covid-19 eller som mangler at færdiggøre deres vaccinationsforløb, kan fortsat blive vaccineret på udvalgte apoteker.​

Vaccinationsindsatsen mod covid-19, influenza og pneumokoksygdom er gennemført med meget stor succes, og rigtig mange borgere i målgruppen er i den netop overståede sæson blevet vaccineret. På landsplan er der gennemført 3,7 millioner vaccinationer, siden opstarten af vaccinationsindsatsen i efteråret 2022.

I Region Hovedstaden har der også været en bred tilslutning til vaccinationsprogrammet, hvor over 500.000 borgere har modtaget booster-vaccination mod covid-19.

Den primære vaccinationsperiode var oktober og november måned 2022, og med afslutning af vaccinationsprogrammet for denne sæson og på baggrund af den store tilslutning til vaccination hen over efteråret og vinteren, bliver de fem regionale vaccinationscentre nu lukket ned.

Rigtig mange borgere i Region Hovedstaden har takket ja til vaccination i efterårs- og vintersæsonen. Vi er lykkedes med den høje tilslutning, fordi der har været gode vaccinationsmuligheder i både vaccinationscentre, hos praktiserende læger og apoteker i regionen. Vi har løbende tilpasset vores vaccinationstilbud, og med afslutningen af sæsonvaccinationsprogrammet er der kun ganske få borgere, der fortsat kan have behov for vaccination. Derfor lukker vi nu centrene, og for de få, der har behov, vil det være muligt at blive vaccineret på udvalgte apoteker,” siger direktør i Region Hovedstadens Akutberedskabet Jonas Egebart.

Akutberedskabet har stået for at drive alle vaccinations- og testcentre i regionen.

Vi har en del erfaring med at vaccinere store befolkningsgrupper​, og Region Hovedstaden tager nu sammen med sundhedsmyndighederne fat på, hvordan vaccination på den længere bane skal foregå, siger Jonas Egebart og tilføjer:

”Der skal lyde en stor tak til alle de medarbejdere og ledere, som har drevet vores vaccinationscentre med engagement og professionalisme.”

Det er fortsat muligt at blive vaccineret mod covid-19, hvis man f.eks. ikke er vaccineret eller mangler at færdiggøre sit vaccinationsforløb. Der er ti apoteker i Region Hovedstaden, som tilbyder vaccination fra d. 1. marts.

Se listen med apoteker her på Danmarkskortet. ​

Regionens testcentre lukker også ned senest ved udgangen af marts. Det vil fortsat være muligt at blive testet for covid-19, hvis en læge vurderer, at det er nødvendigt for behandlingsforløbet.