Skip to main content
14. november 2023

Trine Pallesen vender hjem til Tivoli med hyldest til kendt Eurovision-vinder

Fra den 16. til den 18. april 2024 kan publikum endnu en gang opleve Trine Pallesen som den folkekære sanger Grethe Ingmann, når hun indtager Glassalen i Tivoli med det anmelderroste og kærlige musikalske portræt af sangerinden.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Med Trine Pallesen i spidsen blev musikforestillingen Ta’ mig som jeg er om Grethe Ingmanns levende og musikalske univers nomineret til en Reumert i 2023. Fra den 16. til den 18. april 2024 kan publikum endnu en gang opleve Trine Pallesen som den folkekære sanger Grethe Ingmann, når hun indtager Glassalen i Tivoli med det anmelderroste og kærlige musikalske portræt af sangerinden. Både Trine Pallesen og Grethe Ingmann har en hel særlig tilknytning til Tivoli, som har haft stor betydning for dem begge.

I forestillingen Ta’ mig som jeg er skildrer Trine Pallesen sammen med Mathias Grove og hans seksmandsorkester et kærligt og sandt portræt af den legendariske danske sangerinde Grethe Ingmann. Forestillingen berører Grethes unikke musikalske karriere, hendes stormende kærlighedsaffære med Jørgen Ingmann, og deres samlede succes i dansk popmusik. Med en blanding af pop og jazz, viser stykket Grethes dygtighed og passion for musikken og forsøger at genskabe stemningen fra danserestauranterne i 50’erne og 60’erne. Det er en forestilling spækket med musik, humor og eftertanke. Trine Pallesen er idékvinde bag forestillingen, og Trine og hendes hold glæder sig til at dele denne rørende hyldest til Grethe og hendes stemme i Glassalen.

Grethe, Trine og Tivoli

Tivoli blev skælsættende for Grethe og Jørgen Ingmann, da de den 24. februar 1963 vandt Dansk Melodi Grand Prix i Tivolis Koncertsal med deres allerstørste hit Dansevise. Senere samme år kunne ægteparret også kalde sig Danmarks første vindere af det Europæiske Melodi Grand Prix, da de i London sejrede foran 15 andre lande og flere velkendte navne, herunder Sveriges Monica Zetterlund og græske Nana Mouskouri. Der skulle gå 37 år før Danmark igen vandt det Europæiske Melodi Grand Prix, denne gang med Brødrene Olsens gigahit Smuk som et stjerneskud.
47 år efter Grethe Ingmanns store sejr i Tivolis Koncertsal, kunne man i 2010 endnu en gang høre hendes sange i den gamle forlystelseshave, denne gang sunget af Trine Pallesen, der med den anmelderroste musikalske komedie Et solstrejf i en vandpyt af Jesper Malmose optrådte i Glassalen sammen med Tom Jensen, der spillede Jørgen Ingmann. 14 år efter krydser Trine Pallesen og Grethe Ingmann endnu en gang hinandens veje, og igen bliver det i Tivoli, når musikforestillingen Ta’ mig som jeg er i april 2024 indtager Glassalen.

Trine Pallesen, som endnu en gang kan opleves i Tivoli som Grethe Ingmann, siger:

Min interesse for Grethe Ingmann startede faktisk i Tivoli, hvor vi i 2010 lavede forestillingen Et solstrejf i en vandpyt. Efterfølgende følte jeg ikke rigtig, jeg var blevet færdig med at fortælle hendes historier og synge hendes sange, så sammen med holdet bag lavede jeg i 2022 forestillingen Ta’ mig som jeg er, som vi turnerede med i hele landet. Men at vende hjem til netop Glassalen, glæder jeg mig ekstra meget til, og jeg kan ikke vente med at få Glassalen op at swinge sammen med det bedste orkester, jeg kender, og til at fortælle jer vores version at historien om Grethe.

Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli, siger:

Forestillingen om Grethe Ingmann byder på masser af musik og medrivende historier, som passer så fint til Glassalens intime rum og en forårstur i Tivoli. Så vi håber, at gamle fans vil glæde sig til et genhør med Grethe Ingmanns hits, og at nye fans vil opdage denne musikalske skatkiste.

Fakta:

Spilleperiode: den 16. til den 18. april
Tidspunkt: klokken 20.00
Sted: Glassalen
Billetpriser: 175 kroner inkl. billetgebyr.
Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. en pause på 20 minutter.
Billetter bliver sat til salg den 16. november kl. 10.00 på Tivolis hjemmeside.