Skip to main content
10. februar 2023

Tre personer anholdt for knivstikkerier

På baggrund af den omfattende efterforskning af den seneste tids knivstikkerier anholdt Københavns Politi torsdag tre personer, som sigtes for drabsforsøg i to forskellige sager.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

På baggrund af den omfattende efterforskning af den seneste tids knivstikkerier anholdt Københavns Politi torsdag tre personer, som sigtes for drabsforsøg i to forskellige sager.

Tre mænd med tilknytning til bandemiljøet blev anholdt i går, da Københavns Politi slog til på flere adresser i Storkøbenhavn. Ved ransagninger på stederne blev der fundet flere effekter, som i forbindelse med den videre efterforskning skal undersøges nærmere. Anholdelserne kommer efter en omfattende efterforskning af de knivstikkerier, der har fundet sted i kredsen den seneste tid.

To af de anholdte er to mænd på 18 og 24 år, som sigtes for drabsforsøg den 24. december 2022 på Dortheavej i Nordvest. Her blev to personer tildelt flere knivstik.

Den 24-årige anholdte er desuden sigtet i en sag om drabsforsøg begået den 27. november på Knapmagerstien i Sundby, hvor en person blev stukket flere gange med kniv. I den sag anholdt Københavns Politi i går yderligere en mand på 18 år, som også sigtes for drabsforsøg.

Som led i den fortsatte efterforskning forventer Københavns Politi at foretage flere anholdelser den kommende tid.

Vi arbejder meget hårdt på at få stoppet de alvorlige knivstikkerier, vi har set den seneste tid, og selvfølgelig også på at finde frem til gerningsmændene. Derfor jeg er tilfreds med, at vi har anholdt og sigtet tre mistænkte. Vores efterforskning peger fortsat i retning af, at der er tale om et opgør mellem unge, hvoraf nogle færdes i bandemiljøet,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass fra Københavns Politi.

De tre anholdte vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor der af hensyn til den videre efterforskning vil blive begæret dørlukning.

For at forebygge nye episoder blev der onsdag etableret en visitationszone, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest. I zonen har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben. Zonen er foreløbigt gældende frem til den 22. februar kl. 18. Læs mere om visitationszonen her.