Skip to main content
3. februar 2023

To mænd dømt for flere tricktyverier og et røveri

En 22-årig og en 29-årig mand er i dag blevet dømt for en række tricktyverier og et røveri, hvor de har stjålet dyre ure fra borgere på gaden i Indre By.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

En 22-årig og en 29-årig mand er i dag blevet dømt for en række tricktyverier og et røveri, hvor de har stjålet dyre ure fra borgere på gaden i Indre By.

To marokkanske statsborgere blev i dag i Københavns Byret straffet med fængsel – en 22-årig mand blev idømt et års fængsel, mens en 29-årig mand blev idømt 10 måneders fængsel. Retten fandt dem skyldige i flere tricktyverier og et røveri begået i København i perioden december 2021 og januar 2022. Ud over fængsel blev de også begge udvist med indrejseforbud i seks år.

De blev begge dømt for sammen at have begået et røveri og et tyveri i Indre By i København, hvor de blandt andet afledte ofrenes opmærksomhed ved at danse med dem, imens de fravristede dem deres ure.

Derudover blev den 22-årige dømt for to tilfælde af tyveri, hvor han også benyttede det såkaldte dansetrick, mens den 29-årig blev dømt for yderligere et tilfælde af tyveri af et ur.

Det er tydeligt, at de to gerningsmænd er gået målrettet efter velklædte ofre i områder omkring dyre hoteller og restauranter, hvor chancen for at få fingrene i et dyrt ur har været størst. Efter de havde tilegnet sig en del af de ure, sagen drejer sig om, rejste gerningsmændene ud af Danmark for at sælge urene i Spanien. Kort efter rejste de tilbage til København for at skaffe flere dyre ure, og alt i alt har det været meget planlagt og organiseret, hvilket dommen også bærer præg af,” siger anklagerfuldmægtig Ida Jensen.

På Københavns Politis foranledning blev de to mænd efterlyst internationalt i sommeren 2022. De franske myndigheder anholdt dem et par uger efter i Paris og kunne derefter overdrage dem til Københavns Politi.

De to nu dømte har siddet varetægtsfængslet frem til dagens dom, som de begge modtog.