Skip to main content
16. februar 2023

To anholdt for knivstikkeri på Godthåbsvej anden juledag

En 17-årig dreng og en 20-årig mand fremstilles senere i dag i grundlovsforhør sigtet for at have overfaldet en 19-årig mand på Godthåbsvej den 26. december.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

En 17-årig dreng og en 20-årig mand fremstilles senere i dag i grundlovsforhør sigtet for at have overfaldet en 19-årig mand på Godthåbsvej på Frederiksberg om aftenen den 26. december.

Under overfaldet blev den 19-årige stukket flere gange med en kniv og ramt af slag med en hammer. De to anholdte er derfor sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Det tyder på, at overfaldsmændene er gået målrettet efter at angribe den 19-årige, men det er for tidligt at sige noget om motivet. Vi har haft de anholdte i søgelyset i noget tid, men det har krævet en bred og systematisk efterforskning at underbygge mistankegrundlaget. Nu er vi der, hvor vi mener, at der er begrundet mistanke om, at de står bag overfaldet,” fortæller vicepolitiinspektør Knud Hvass.

Begge anholdte har tilknytning til bandemiljøet og er derfor også sigtet efter straffelovens § 81 a, den såkaldte bandeparagraf, der kan udløse dobbeltstraf.

”I den videre efterforskning vil vi selvfølgelig undersøge, om de to kan knyttes til andre af de knivstikkerier, der har fundet sted fra slutningen af december og frem til begyndelsen af februar,” siger Knud Hvass.

I forbindelse med anholdelserne har Københavns Politi ransaget flere adresser, hvor der er fundet effekter, som skal undersøges nærmere, og som vil indgå i den videre efterforskning.

De to anholdte fremstilles i grundlovsforhør klokken 13. Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.

Umiddelbart efter knivstikkeriet fandt sted, blev to andre mænd anholdt. De blev dog løsladt efter afhøring og er ikke længere sigtet.