Skip to main content
28. december 2023

Tivoli siger farvel for i år med stort nytårsfyrværkeri

Fyrværkerifans har udsigt til en farverig himmel, når Tivoli tager hul på årets sidste fyrværkerishow nytårsaften kl. 23.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Pressemeddelelse fra Tivoli. Pressefoto: Tivoli / Fotograf: Jakob Melgaard.

Alle med hang til fyrværkeri kan med fordel kigge i retning af Tivoli den 31.12.23 klokken 23:00 og nyde synet af årets største festbombardement.

I årets nytårsfyrværkeri affyrer fyrværkerimesteren og hans folk 1600 stjerner, 3000 bombetter og 500 romerlys. Der er altså udsigt til et imponerende show på himlen, der kan gøre selv den vildeste fyrværkerientusiast grøn af misundelse. Årets sidste fyrværkeri i Tivoli forventes at kunne ses og høres over hele hovedstaden, og det højtflyvende show vil også tage sig flot ud på afstand.

Fyrværkerifans har derfor udsigt til en farverig himmel, når Tivoli tager hul på årets sidste fyrværkerishow Nytårsaften, og dermed er det også slut for Jul for Tivoli for i år. Der vil være masser af løjer, når Tivolis fyrværker slår sig løs med raketter, romerlys og stjerner. Det hele sker Nytårsaften klokken 23.00 – en time før det for alvor går løs i resten af København!

Æstetiske sølvsløjfer på himlen

Der er i år designet et helt nyt fyrværkerishow med et nyt farvetema, der folder sig ud over Tivoli, så resten af København også får glæde af at kigge med, hvis de løfter blikket mod den 180 årige forlystelseshave klokken 23.00. Gæsterne kan bl.a. se frem til at opleve farfalle-bomber, som sprænger i æstetiske sølvsløjfer på den sorte december-himmel.

Fyrværkeren Gunnar B. Knudsen fortæller:

Jeg laver noget nyt hvert år, og jeg tør godt love at årets Nytårsfyrværkeriet bliver et rigtig klassisk tju-bang fyrværkeri med fuldt tryk på farverne.

Tivolis pressechef Torben Plank tilføjer:

Det er en del af Tivolis dna at fejre nytåret med en række større fyrværkerier. Vi ved, at mange fyrværkerientusiaster kommer langvejsfra for at se, hvad vi nu har fundet på, og skal man tro vores fyrværker, så har han virkelig meget nyt i posen år. Der er også tradition for, at mange omkring København stopper op ser på showet, og således skydes nytårsaften for alvor i gang for mange.

Pas nu på!

At fyrværkeri ikke er til at spøge med i de forkerte hænder er der vist ingen som er i tvivl om. Men følger man Tivolis fyrværker Gunnar B. Knudsens gode råd er man godt i vej!

Fyrværkerens gode råd:

  • Når man skal ned og købe fyrværkeri, skal man prøve at begrænse sig og ikke bare købe en masse småting. Køb et par rigtig gode og flotte raketter eller et stort batteri.
  • Batterierne er gode, fordi de varer længere, og hvis det er ordentlig kvalitet, er de sat sammen som et lille show med farver og effekter. Det er sjovere at se på end en masse små usammenhængende knald.
  • Når man køber bolig, hedder det ”beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed”, men når man fyrer fyrværkeri af, hedder det ”briller, briller, briller.” Det kan ikke siges ofte nok.
  • Den bedste sikkerhedsforanstaltning mod ulovligt fyrværkeri er at lade være med at købe det. Fyrværkeri i butikkerne kan man stole på – ikke det fra bagagerummet i en bil.
  • Man får jo ikke smør til margarine priser, så pris og kvalitet hænger sammen. Det gælder også fyrværkeri.
  • Tænk på dyr, børn og berusede folk.
  • Hold afstand. Et godt batteri nydes bedst på 40 – 50 meters afstand.
  • Drik champagnen efter fyrværkeriet

Pressefotos: Tivoli. Fotograf: Jakob Melgaard.