Skip to main content
20. november 2023

Tivoli har åbnet julesæsonen med ny skøjtebane, snegaranti og nordlys

Søndag tog Tivoli hul på sin 29. julesæson, og det bliver med en nydesignet skøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter til at lyse haven op.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Søndag tog Tivoli hul på sin 29. julesæson, og det bliver med en nydesignet skøjtebane foran Koncertsalen, en Nordlys-installation, Julemandens Hus på Plænen og over 1 million LED-lyspunkter til at lyse Haven op. Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen og julemanden tændte juletræet i den smukt pyntede forlystelseshave og åbnede dermed officielt for julesæsonen. Jul i Tivoli kan opleves fra den 19. november til og med nytårsaften, der afsluttes med festfyrværkeri.

Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen og selveste julemanden fik æren af at tænde det store juletræ, som er placeret midt i Tivolis nye, oplyste skøjtebane, foran tusindvis af spændte gæster. Dermed er julesæsonen i Tivoli officielt skudt i gang. Thomas Eje og Rikke Buch Bendtsen kan opleves i Tivolirevyen i 2024, når de sammen med Lisbet Dahl, Rikke Bilde, Mikkel Becker Hilgart og James Price indtager Glassalen. Der er Danmarkspremiere på Tivolirevyen den 6. juni 2024. Både Tivoli-Garden og Eventyrteatret optrådte også foran de spændte gæster, inden træet blev tændt af de to revystjerner og julemanden.

Jul er Tivoli er kommet på en fornem liste

For tusindvis af danskere og turister er en tur i den jule- og sneudsmykkede forlystelseshave en fast del af julens traditioner. Tivoli har over de seneste to år investeret mere end 20 millioner kroner alene i jule-sæsonen. Tivoli ambition er at blive anerkendt som verdens bedste julemarked, og vi er godt på vej. F.eks. er Tivoli med på CNN’s liste over verdens bedste julemarkeder for 2023.

Skøjteglæde under åben himmel

I år hvor Tivoli har rundet 180 år, er der en gave til forlystelseshavens julegæster. Tivoli opfører en ny illumineret skøjtebane med kunst-is på 350 m2 foran Koncertsalen, hvor man kan tage børnene, kæresten eller vennerne med på en skøjtetur i Tivoliomgivelser. Uanset om man er en skøjteentusiast eller nybegynder, er skøjtebanen designet til at være sjov for alle. Skøjtebanen er placeret tæt på julebyen med udsigt til Rutschebanens bjergtinder. Gæsterne kan leje nyslebne skøjter. Skøjtebanen kan i øvrigt genbruges. Man skal ikke bruge strøm til at køle banen, da man har valgt en skøjtebane af plast.

Thomas Eje, som er en del af Tivolirevyen 2024, siger:

Det er en ærefuld opgave at være med til at tænde juletræet. Jeg elsker Tivoli. Det er en stor ting at få lov til. Jeg er gammel københavner, så jeg har altid været meget i Tivoli, siden jeg var lillebitte. Jeg har aldrig mødt julemanden før, så det har jeg også glædet mig til, siger Thomas Eje.

Rikke Buch Bendtsen var også med til at tænde juletræet og siger:

Jeg har altid været til jul i Tivoli, siden min søn var tre. Han er 20 nu. Da han var lille, tog vi altid en tur med juletoget og kørte rundt og rundt, siger Rikke Buch Bendtsen.

Tivolis direktør Susanne Mørch Koch siger:

Vi har et enestående julemarked, som vi har udviklet og investeret meget i de seneste år. I år åbner vi en ny kunstskøjtebane med en nordlys-lysinstallation, som vil give gæsterne et syn hvis’ lige man sjældent oplever på disse breddegrader. Det er ikke nogen hemmelighed, at ambitionen er, at vi gerne vil have et af de hyggeligste og mest spektakulære julemarkeder i verden. Vi skal være et must see for turisterne og en tradition for de fleste, hvor for bl.a. et besøg i Julemandens hus i Tivoli eller en julefrokost er en del af årstidens højdepunkter. Vi ser også meget frem til gensynet med den anmelderroste juleballet Snedronningen i Koncertsalen, som i 2021 var et stort tilløbsstykke.

Nordlys med det blotte øje

Der bliver i år mulighed for at opleve nordlys i Tivoli med det blotte øje ved hjælp af en lys-installation på Plænen. Det er udviklet af Tivolis lysdesigner Jesper Kongshaug, som bl.a. er kendt for at have sat nordlys i Washington D.C. på John F. Kennedy Center til indspilningen af introsekvensen fra serien House of Cards. Nordlyset kan ses hvert kvarter fra mørkets frembrud til lukketid.

Boder, smuk pynt og forlystelser

Der er igen i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, 860 snepyntede juletræer, nisser, glaskugler, lys og 18.400 hyacinter. Det er kort sagt en velpyntet have, der – ganske som den plejer – også indbyder til hyggeshopping i de mange boder, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter. Og så kører alle Tivolis forlystelser under Jul i Tivoli.

Besøg hos julemanden

Tivolis mindste gæster kan se frem til at møde selveste julemanden, som igen i år er flyttet ind i sit hyggelige hus på Plænen. Her kan børnene også kigge ind til nissernes værksted, hvor de hjælper med at forberede julen med både pynt og pakker.

Julens mest unikke måltid

Tivolis julegæster kan også få stillet sulten på Tivolis mange restauranter, som byder på klassisk dansk julemad og æbleskiver, og så kan man opleve et helt unikt julemåltid i Det japanske Tårn med 1-stjernet Michelinmad tilberedt over åben ild, når den svenske restaurant Knystaforsen rykker ind og laver pop-up. Er man mere til det hurtige måltid, kan man fx spise oste-raclette eller flæskestegssandwich i de mange juleboder, eller gå på opdagelse i Tivoli Food Hall, hvor de 15 stader byder på mad fra hele verden.

Nimbs bud på gløgg

I Tivolis mange restauranter og jule-boder kan man julesæsonen igennem opleve den klassiske danske gløgg – både i rød og hvid version. I år byder Nimb Bar på en helt særlig rød gløgg blandet af rødvin, whisky og krydderier af tårnhøj kvalitet og portvin hentet fra den enorme 225 liters tønde, som i anledning af julen er placeret dekorativt i Nimb Bar.

Snedronningen, cabaret og juleshow

Hele familien kan opleve et vaskeægte juleeventyr, når balletklassikeren; Snedronningen indtager Tivolis Koncertsal. Balletforestillingen som har musik af Oh Land, koreografi af Yuri Possokhov samt scenografi og kostumer skabt af H.M. Dronning Margrethe, har repremieren den 30. november. Man kan også få rørt lattermusklerne med Crazy Christmas Cabaret – The House of Uhygge eller komme i julestemning, når
Rasmus Botoft, Rasmus Botoft, Oh Land og Tivolis Big Band spiller laver Tivolis Juleshow d. 5. december.

Parader, optog og fyrværkeri

Tivolis gæster kan også opleve Tivoli Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre gardens julekoncert i Koncertsalen d. 13. december. Her er der traditionen tro også det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med smukt fyrværkeri. Den 25. og 26. og 31. er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på.

Lysene i Tivoli

Tivolis gæster kan se frem til forlystelseshavens traditionelle og smukke julebelysning, hvor der ikke bliver gået på kompromis med oplevelsen. Tivoli har igen i år foretaget ændringer for at tage højde for den aktuelle energi-situation. Det betyder blandt andet, at Tivoli undtagelsesvis slukker for det dekorative havelys udenfor almindelig åbningstid, men beholder nød- og opsynslys.

Derudover vil lyset på udvalgte forlystelser blive dæmpet. Generelt har forlystelseshaven i en årrække omlagt sit anlæg bl.a. til LED belysning med langt lavere energiforbrug. Senest har Tivoli i 2022 indgået en elkøbsaftale om at købe strøm på vedvarende kilder. Konkret har Tivoli indgået aftale med et vedvarende energiselskab om opsættelse af ny grøn strøm fra vedvarende kilder.

Tal om Tivoli

I alt 894 juletræer varierende i størrelsen fra 0,5 meter – 12,0 meter.
I alt ca. 3.000 meter granguirlander der hænges op i Haven.
I alt ca. 10 tons gran der udlægges i Haven.
I alt 500 kg. fyrtoppe der scenograferes med.
I alt 18.000 Hyacinter til scenografi.

Søndag den 19. november åbnede Jul i Tivoli for 29. gang, og som altid blev Tivolis store juletræ foran Koncertsalen tændt på åbningsdagen. Julemanden tændte lyset sammen med skuespillerne Thomas Eje og Rikke Buch Bendtsen, der medvirker i næste års Tivolirevy. Pressefotos: Tivoli.

Du kan se en video af juletræstændingen nedenfor.