Skip to main content
20. september 2023

Tivoli efterlyser kæmpegræskar til årets Danmarksmesterskab 2023

Ligger du inde med et græskar, der har vokset sig megastort, så er det måske dit græskar, der bliver tildelt titlen og æren som værende Danmarks største græskar 2023.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Ligger du inde med et græskar, der har vokset sig megastort, så er det måske dit græskar, der bliver tildelt titlen og æren som værende Danmarks største græskar 2023. DM i Kæmpegræskar 2023 finder sted i Tivoli i København lørdag den 14. oktober klokken 11:30. Sidste frist for tilmelding til konkurrencen er fredag den 22. september.

Sidste år vandt, indehaveren af den nuværende nordiske rekord, Jens Peder Skønager fra Ribe, med en kæmpekrabat af et græskar på 868,8 kg. Det bliver meget interessant at se, hvad der kommer af græskar i år, da årets forårsvejr var fyldt med solskin, men til gengæld var juli historisk regnfuld. Det kan gå begge veje, men temperaturerne har været gode. Det er 16. gang at DM i Kæmpegræskar afvikles i Boblespringvandet foran Nimb i Tivoli. Selv om græskardyrkerne ikke gør det for pengenes skyld så får årets vinder af DM i Kæmpegræskar en check på kr. 7500 plus en række ekstra præmier. Danmarksrekorden samt den nordiske rekord tilhører Jens Peder Skønager fra Ribe, der tilbage i 2020 dyrkede et græskar på 970,4 kg.

Tivolis chefgartner Tom Knudsen siger:

Vi ser frem til, at der kommer kæmpegræskar fra hele Danmark. Det er en stor fornøjelse at se deltagerne kæmpe om mesterskabet. Vi ved, at der bliver lagt mange kræfter og timer i de enkelte græskar fra foråret og frem til selve konkurrencen. Mange græskar går tabt undervejs pga. vind og vejr, og det er jo næsten som om græskardyrkerne i perioden har fået et ekstra tidskrævende familiemedlem på den gode måde. Hvert år har vi set formidable og betagende græskar ligge side om side, og vi håber græskaravlerne har haft held med græskarrene i år.

Sådan deltager du

Hvis du har et konkurrencedygtigt kæmpegræskar, så tilmeld dig DM i Kæmpegræskar på www.xlg.dk  Tilmeldingsfristen er den 22. september, og tilmelding sker ved at sende en mail til il@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på dit græskar.

Hjælp til transport af kæmpegræskar

Tivoli yder tilskud til transport af de græskar, der kommer med i konkurrencen. Der vil dog være et begrænset antal deltagere, der kvalificerer sig til den store dag i Tivoli, og dette afhænger af størrelsen.

Tivolis pressechef Torben Plank siger:

Vi tror på, at der i år kommer en ny rekord. Det varme forår, den regnfulde juli og dette års flotte sensommer med solid varme er et godt udgangspunkt for kæmpegræskar. Vi håber på, at der findes et græskar på over 970,4 kg et sted i Danmark.  Vi vil have eller ønsker os en ny nordisk rekord.

Præmier

  • Førsteplads:  7.500 kr. + ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer + fire billetter til Tivolirevyen 2024 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 3.000 kr. til udstyr fra Husqvarna
  • Andenplads: 5.000 kr. + fire billetter til Tivolirevyen 2023 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 2.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 2.000 kr. til udstyr fra Husqvarna
  • Tredjeplads: 2.500 kr. + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter + gavekort på 1.000 kr. til udstyr fra Husqvarna

DM i Kæmpegræskar i Tivoli afvikles i samarbejde med Husqvarna.

 

Pressefotos: Tivoli TV. Til venstre ses sidste års vinder Jens Peder Skønager fra Ribe.