Skip to main content
16. maj 2024

Tivoli afslører Danmarks største open air comedy-program

Der er garanti for masser af gode grin, når Tivoli til sommer præsenterer landets største open air comedy-program som del af Tivoli Havefest.

Af: Tivoli | Foto: Sebastian Apel
PRESSEMEDDELELSE

Hele 39 forskellige komikere giver sommeren over prøver på deres opfindsomme punchlines og knivskarpe timing, når Tivoli varmer op til Fredagsrock. Og der er noget for enhver humoristisk sans. Tivoli har nemlig sammensat et program med både store comedy-kanoner og up and coming komikere, som tæller navne som Ane Høgsberg, Thomas Warberg, Carsten Eskelund, Eva Jin og Lasse Rimmer og mange, mange andre.

Havefestprogrammet består også af dj, dans og to Fredagsrock-koncerter henholdsvis kl. 19 og 22.  Der er premiere på comedy-programmet den 7. juni, hvor det er Dharshika Christopher, Troels Messmann og Michael Schøt, der underholder Tivolis gæster, inden Mads Langer optræder til Fredagsrock kl. 22.

Tivoli gentager succesen fra sidste år og varmer op til sommerens Fredagsrock-koncerter med en perlerække af Danmarks morsomste mænd og kvinder. Så hvis du er til skarpe punchlines, fed sommerstemning og god musik, så er det værd at afsætte dine sommerfredag aftener til en tur i Tivoli. ‌

Etablerede stjerner 

Blandt årets comedy-line up – som altså tæller hele 39 komikere – er morskabs-mastodonter som Mark le Fêvre, Thomas Warberg, Eva Jin, Lasse Rimmer, Heino Hansen, Michael Schøt og Ane Høgsberg, som ikke kræver så megen introduktion, og som kommer til at sende latterbølger gennem forlystelseshaven hen over sommeren. Det er erfarne komikere, som igennem flere årtier har underholdt danskerne på både TV, radio og fra scener landet over. ‌

Og næste generation

På programmet er også repræsentanter for den næste generation af danske komikere med navne som fx Clara Schøn, som elegant kombinerer storytelling, punchlines og originale sange i sit set. Eller Simon Væver; den prisvindende komiker, som er diagnosticeret med ADHD – faktisk utroligt meget ADHD, som hans psykiater siger. Der er også Bjarke Charlie, som med temaer som køn og seksualitet som omdrejningspunkt får folk til at grine af ting, der normalt ellers får dem til at skændes, eller Anne Bakland fra Vendsyssel – hvor en mand er en mand og en spade er en spade – hvis humoristiske observationer trækker latterbrøl i alle dele af landet.

Og det er blot et lille udsnit af det stærke program, som også tæller store comedy-navne som: Dharshika Christopher, Phillip Devantier, Jefferson Bond, Abby Wambaugh, Conrad Molden, Molly Thornhill, Oliver Stanescu og Natasha Brock, som er fast inventar på comedyscener rundt omkring i landet, og som i Tivoli får mulighed for at møde et nyt og måske bredere publikum, mens de sparker havefesterne godt i gang. ‌

Der er kort sagt en skøn blanding af etablerede komikere og comedy-stjerner in spe, der er samlet til Danmarks største open air standup-program, som kan opleves i juni, juli og august i Tivoli. Der optrædes på scenen i Orangeriet ud mod Tivoli Søen kl. 20.30-21.30.‌

Anne Bakland siger om at lave comedy i Tivoli:

Der er en helt særlig magi over Tivoli. Jeg er vokset op i Nordjylland, så tivoli var nærmest en uopnåelig ting. Nu bor jeg i KBH men Tivolis magi er den samme for mig. Når jeg tænker Tivoli, så tænker jeg Pantomimeteatereret og Rutschebane. Det er ret vildt, at få lov at lave Stand-up et sted, der i den grad er bygget op om både oprindelig komik og sug i maven.

Michael Schøt ser også frem til at optræde for Tivolis gæster:

Jeg glæder mig voldsomt til at optræde i Tivoli til sommer, det er det eneste sted hvor folk ikke bare griner, men også hviner og skriger af ens jokes. Det er i hvert fald sådan, det føles hvis man lige lukker øjnene kortvarigt. Jeg er lykkelig over at stand-up har fået en placering i Tivoli’s gamle have. Vi har jo alle sammen sommer-minder fra Tivoli, og nu får vi lov til at skabe nogle nye minder til andre. Tivoli om sommeren er noget af det mest ikoniske, så det er et privilegium at få lov til at være en del af programmet igen i år.

Lasse Rimmer, som også optræder til Havefest har en særlig historie med Det Gyldne Tårn:

For 25 år siden fik jeg lov til at være testpilot i Det Gyldne Tårn, dagen før Tivoli åbnede. Jeg glæder mig enormt til at optræde. Jeg glæder mig næsten lige så meget til at fejre sølvbryllup med min højdeskræk. Jeg elsker Tivoli så højt, at jeg ville optræde gratis hver eneste dag. Men please, lad lige være med at sige det til Tivoli. Tivoli får mig til at føle mig ung – hvor finder man ellers en rutsjebane, der er dobbelt så gammel som mig?

Natasha Brock, som også var del af sidste års program, ser frem til at gentage succesen:

Sidste år var en skøn aften, selvom vejret ikke var med os, så var folk klar på at hygge sig med os, og det var en fantastisk aften. Selvom man er omringet af forlystelser og restauranter, så er Orangeriet en god lille bobbel, hvor man kan mærke en særlig connection med publikum. Der glæder jeg mig til at opleve igen. Sidste gang var virkelig sjovt og skønt at prøve! Glæder mig til at gentage succesen!

Tivolis Kulturdirektør Frederik Wiedemann siger om årets comedy line-up: 

Sidste sommer introducerede vi comedy som del af Havefesterne før Fredagsrock-koncerterne. Det blev enormt vel modtaget af vores gæster, og derfor er vi glade for- og stolte af at kunne præsentere et endnu større open air comedy-program som del af Havefest i år. Det betyder, at der sommeren igennem er endnu flere gode grund til at bruge sine fredag aftener i Tivoli, hvor man altså både kan opleve Danmarks bedste komikere og en masse stemningsfuld musik.

Comedy-programmet 2024 ‌

Juni:

Dharshika Christopher, Troels Messmann, Michael Schøt

14. juni: Clara Schøn, Tjelle Vejrup, Simon Tang

21.juni: Pelle Lundberg, Gritt Jakobsen, Mikkel Klint Thorius

28. juni: Jefferson Bond, Abby Wambaugh, Conrad Molden

Juli:

Molly Thornhill, Martin Nørgaard, Thomas Warberg

12. juli: Simon Væver, Carsten Eskelund, Oliver Stanescu

19. juli: Niclas Vingaard, Anne Bakland, Peter Werner

26. juli: Bjarke Charlie, Daniel Lill, Lasse Rimmer

August:

Kasper Porsdal, Per Sodemann, Natasha Brock

August:

Niels Nielsen, Johnny Robertson, Mark le Fêvre

16. august: Niels Flensborg, Eva Jin, Heino Hansen

23. august: Stefan Wibling, Mads Holm, Ane Høgsberg

30. august: Daniel Buch, Mikkel Rask, Phillip Devantier