Skip to main content
18. januar 2023

Syv anholdt – solgte hash fra to boder på Christiania

Københavns Politi gennemførte tirsdag morgen en aktion, hvor syv personer blev anholdt og sigtet for at stå bag organiseret hashsalg.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

Københavns Politi gennemførte tirsdag morgen en målrettet og koordineret aktion, hvor syv personer blev anholdt og sigtet for at stå bag organiseret hashsalg på Christiania. De anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag sigtet for salg af 30-37 kg hash på baggrund af ikke under i alt 10.000 handler.

Siden efteråret 2022 har Københavns Politi efterforsket en gruppe personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street.

Det førte i går til, at syv personer, alle mænd i alderen 17 til 36 år, blev anholdt, og at seks adresser i Storkøbenhavn samt én i Jylland blev ransaget. Ransagningerne medførte fund af et større kontantbeløb. De anholdte er blevet sigtet for salg af mellem 30 og 37 kg hash på baggrund af ikke under 10.000 handler.

”Aktionen i går er en del af vores løbende og målrettede indsats mod den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. Vi mistænker, at de anholdte er en del af et kriminelt miljø med tydelige tråde til kriminelle grupper, der tjener penge på den ulovlige hashhandel,” siger politiinspektør og leder af Center for Borgertryghed i Københavns Politi Tommy Laursen.

En af de anholdte er en 17-årig dreng.

”Vi har den seneste tid anholdt en række unge under 18 år, som har taget del i den organiserede hashhandel i Pusher Street. Det tegner et tydeligt billede af, at de personer, som tjener pengene på hashsalget, på kynisk vis ansætter socialt udsatte og unge mennesker, som dermed bliver en del af de kriminelle miljøer,” siger Tommy Laursen.

Alle syv anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag med krav om varetægtsfængsling. To af de syv mænd er i forvejen hhv. varetægtsfængslet og under afsoning for salg af hash på Christiania.

Københavns Politi har endnu en mistænkt, som søges til sagen.