Skip to main content
25. september 2023

Status efter fodboldkamp på Brøndby Stadion

Det store derby mellem Brøndby IF og FC København blev helt overordnet afviklet roligt.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI

Det store derby mellem Brøndby IF og FC København blev helt overordnet afviklet roligt. 

Status klokken 17.30 efter superligakampen mellem Brøndby IF og FC København på Brøndby Stadion søndag den 24. september med start klokken 14:

For at hindre konfrontationer og uroligheder mellem fangrupperinger havde Københavns Vestegns Politi forud for kampen varslet to særlige tiltag:

For første gang anvendte politiet en ny mulighed i lovgivningen om at tilbageholde udebanefans kortvarigt efter kampen, mens hjemmebanefans forlod stadionområdet. (Læs mere her: https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/derby/2023/09/15).

Desuden indførte Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone omkring stadion gældende søndag fra seks timer før kampen til cirka seks timer efter kampen – det vil sige fra klokken 8 til 22. I en skærpet strafzone kan straffen for visse typer af kriminalitet begået i zonen stige til det dobbelte. (Læs mere her: https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/politiet-indfoerer-skaerpet-strafzone-omkring-broendby-stadion/2023/09/20).

Københavns Vestegns Politi havde ligeledes forudgående været i god fælles dialog med de to fodboldklubber, de officielle fanklubber og Københavns Politi om at afvikle kampen bedst muligt for alle.

Som et tilbud til fodboldtilskuere fra København kørte et særtog fra Østerport til Glostrup, hvorefter politiet fulgte dem til fods frem til stadion.

Før kampen rejste Københavns Vestegns Politi tre sigtelser for henholdsvis at overtræde maskeringsforbuddet, loven om euforiserende stoffer og et karantæneforbud mod at komme på stadion. Desuden undersøger politiet en anmeldelse om spark mod en stadionsteward.

Derudover forløb optakten til kampen uden særlige episoder.

Efter kampen forlod først hjemmebanetilskuere stadion som planlagt klokken 16. Klokken 16.35 blev der åbnet for udebanetilskuere, som politiet fulgte tilbage til et ventende særtog på Glostrup Station.

Alt i alt synes jeg, det hele blev afviklet rigtig godt både før, under og efter kampen. Jeg anerkender, at det kan være irriterende, at skulle vente efter kampen på stadion, men jeg vurderer også, at muligheden for at lade udebanefans vente på stadion var med til at hindre sammenstød ved stadion. Jeg mener også, og at vores gode dialog med klubber og fans var med til at få det hele til at glide, og det vil jeg gerne takke for, siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Efter kampen blev en anholdt for at kaste et kanonslag mod politiet i den skærpede strafzone, og når politiet er færdige med sagen, skal anklagemyndigheden vurdere, om der skal lægges op til en højere straf.