Skip to main content
10. februar 2023

Scandic Nørreport: Fra kontorejendom til boutique-hotel i særklasse

På hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Voldgade, placeret direkte oven på Nørreport Station, ligger en ejendom, som de seneste år har gennemgået en transformation fra kontor til hotel.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ATP EJENDOMME

På hjørnet af Frederiksborggade og Nørre Voldgade, placeret direkte oven på Nørreport Station, ligger en ejendom, som de seneste år har gennemgået en transformation fra kontor til hotel.

Man fornemmer det, allerede inden man træder ind ad hotellets høje glasdøre: Her venter en oplevelse ud over det sædvanlige. Men hvad er det, der gør Scandic Nørreport til noget særligt? Og hvordan var transformationen frem til det hotel, der åbnede sine elegante døre for offentligheden den 1. juni 2022?

Et storbyhotel der inviterer omverdenen indenfor

Den knap 5.000 m² store sandfarvede ejendom har siden sin opførelse i starten af 1900-tallet haft mange forskellige anvendelser – blandt andet herskabslejligheder, bank, herretøjsmanufaktur og senest kontor. I løbet af transformationen til hotel er fortiden dukket op bag vægge og under gulve, og med respekt for historien har vi nænsomt givet ejendommen nyt liv og skabt nutidige rammer bygget op omkring de oprindelige. Et eksempel på dette er den karakteristiske københavnertrappe, som nogen foretrækker frem for elevatoren, hvor de originale, skæve mursten i dag fremstår på den rå mur og giver trappeopgangen et moderne udtryk.

Ønsket har fra starten været at åbne ejendommen op for omverdenen, og med Scandic Hotels som hoteloperatør var det muligt at sikre, at både turister, gæster og lokale københavnere kunne få glæde af beliggenheden i kernen af København.

En bar på toppen af hovedstaden

Scandic Nørreport rummer 100 værelser og defineres med sin unikke indretningsstil som et boutique-hotel. Hotellet byder på en restaurant og en bar i tilknytning til en udendørs tagterrasse, der giver hotellets gæster og andre besøgende den bedste oplevelse af København. Den formidable udsigt fra sjette sal slår benene væk under de fleste. Det er et bevidst valg fra ATP Ejendomme og Scandics side, at der er offentlig adgang til tagterrassen, hvor alle er velkomne til at nyde en lækker cocktail med et drys fænomenal udsigt.

Grønne løsninger på tværs af hotellets seks etager

Ejendommens genfødsel som hotel bærer i høj grad præg af de løsninger, der er tænkt ind i den omfangsrige renovering. I forbindelse med overgangen fra kontorejendom til hotel har der været særlige krav til ejendommens indeklima, hvilket vi har haft fokus på i alle tiltag – uden at gå på kompromis med den gode hoteloplevelse for gæsterne, de gode arbejdsforhold for personalet og respekten for det omkringliggende område.

Blandt tiltagene er vinduer med solafskærmning samt efterisolering af ydervægge og tagkonstruktioner, hvilket gør indeklimaet mindre følsomt for udendørs temperaturudsving. Derudover har vi etableret et nyt køleanlæg for at sikre komfortable og stabile temperaturer.

Der har også været et højt fokus på det akustiske indeklima, som er optimeret ved hjælp af trinlydsdæmpende plader under gulvene, lyddøre, nedhængte akustiske lofter og mineraluld i gangarealer, ligesom vinduerne er fabrikeret med såkaldt lydglas for at dæmpe lyden fra trafikken.

Optimeringerne på indeklimaområdet er blot ét af vores mange tiltag, der skal fremme bæredygtighed. Vores forventning er derfor, at renoveringen indbringer en DGNB Sølv-certificering. Scandic Nørreport er desuden det første danske hotel, som certificeres efter Svanemærkets nye, skærpede krav til hoteller, hvor der blandt andet er særligt fokus på at reducere klimabelastningen.

En god start

Scandic Nørreport har været tæt på fuldt belagt siden åbningen i juni 2022 og har fået mange positive ord med på vejen. Således har den spektakulære tagbar i efteråret været med på TIME Magazines liste The World’s Greatest Places 2022. Én ting er sikkert: Det har været en god start.