Skip to main content
2. maj 2024

Sådan får maratonfesten betydning for trafikken den 5. maj

Ruten til Copenhagen Marathon vil være spærret for trafik fra kl. 7 til 16:30 søndag den 5. maj. Arrangørerne opfordrer til, at man dropper bilen og hopper på cyklen eller ned i metroen for at tage del i den største maratonfest hidtil set i Københavns gader.

Af: Sparta Atletik og Løb | Foto: Sparta Atletik og Løb
Pressemeddelelse

Der skal skrues ned for biltrafik og op for tilskuerfest, når Copenhagen Marathon søndag den 5. maj sender over 15.000 deltagere ud til 42,195 kilometer løbefest i København og Frederiksbergs gader.

Det betyder, at ruten vil være spærret for trafik fra kl. 7 om morgenen og genåbnes senest kl. 16:30. Ruten har dog flere punkter til krydsning for fodgængere og bilister.

Se ruten og muligheder for at krydse den HER.

Bliv en del af festen
Det er første gang i løbets historie, at det er udsolgt, og arrangørerne fra Sparta Atletik & Løb håber, at endnu flere vil benytte anledningen til at deltage i festen.

”Det trækker op til at blive den største maratonfest, Danmark nogensinde har budt på. Flere løbere end nogensinde før deltager, og der er investeret yderligere i underholdningen og rammerne til gavn for både løbere og tilskuere. Så vi kan kun opfordre til at udnytte muligheden for at hoppe i metroen eller på cyklen og komme hen og deltage i festen ved at heppe på de mange seje løbere. Det giver en masse god energi retur, ” siger Dorte Vibjerg, adm. direktør hos arrangørerne Sparta Atletik & Løb.

Bydelene Indre by, Nørrebro, Østerbro, Vesterbro og Frederiksberg er påvirket af flere trafikændringer og parkeringsforbud på løbsdagen. Man kan bruge rutekortet til at orientere sig i parkerings- og trafikale forhold.

Selv hvis maratonruten undervejs fremstår tom for løbere, er det ikke tilladt at køre bil på ruten, før alle afspærringer er fjernet. Gaderne på ruten genåbner dog efterhånden, som løberne er passeret.

Fakta:

Fakta: Trafikinfo for Copenhagen Marathon søndag den 5. maj.

  • Ruten til Copenhagen Marathon er spærret for trafik kl. 7.00 – 16.30 (på Frederiksberg kl. 8.00-14.00) 
  • Det vil påvirke trafikken i Indre By, på Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Ruten genåbnes løbende og vil være helt åben senest kl. 16.30.
  • Mens ruten er lukket, kan biler i angivne tidsrum krydse ruten på udvalgte krydsningspunkter.
  • Se alle krydsningspunkter og kørselsveje på rutekortet HER


På flere strækninger af ruten er der forbud mod standsning og parkering. Der opfordres til at holde øje med skiltningen i gaderne. Ulovligt parkerede biler kan blive fjernet for ejers regning.