Skip to main content
2. januar 2024

Rekordhøje priser sender københavnerne til guldhandleren

Guld har nået højeste prisniveau nogensinde, og interessen for det ædle metal vokser i København, fortæller guldhandler, der har omsat for 200 procent mere på en måned. Saxo Bank forventer ny rekord i guldprisen i 2024.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA NORDISKGULD.

Guld har nået højeste prisniveau nogensinde, og interessen for det ædle metal vokser i København, fortæller guldhandler, der har omsat for 200 procent mere på en måned. Saxo Bank forventer ny rekord i guldprisen i 2024.

Har man guld i gemmerne, er det blevet væsentlig mere værd de seneste år, hvor prisen på guld er braget i vejret. Guldprisen ramte for nylig sit højeste niveau nogensinde på 14.650 danske kroner per ’troy ounce’, som er en amerikansk måleenhed svarende til 31,1 gram.

Flere københavnere investerer

Hos landets største forhandler af brugt guld og sølv, NordiskGuld, oplever man et boom i interessen for at handle med guld. I København er omsætningen steget med 200 procent den seneste måned sammenlignet med perioden 10. november – 10. december 2022.

Når prisen på guldet stiger, ser vi selvfølgelig flere, der vil sælge guld og få gode penge for det. Samtidig oplever vi en stor interesse for at investere i guldet i stedet for at have pengene stående i banken. Andre steder i verden er det væsentligt mere normalt og derfor også nemmere at investere i guld, men med den efterspørgsel vi mærker lige nu, vil vi gerne gøre det let for alle, fortæller Sander Lerche Rasmussen, der er direktør hos NordiskGuld, som derfor netop har lanceret en helt ny hjemmeside til handel med investeringsguld.

Guldpris vil slå rekorden i 2024

Ifølge råvarestrategichef i Saxo Bank Ole Sloth Hansen er prisen på guldet røget i vejret af flere årsager, og det handler især om forventninger til og spekulationer om fremtiden.

Prisen på guld har været på vej op i et par år nu på grund af krig og usikkerhed, og det er blevet forstærket på det seneste af, at der på kort tid er blevet opbygget forventninger til, at centralbanken i USA vil sænke renten med op til 1,25 procentpoint til næste år og at inflationen således er på tilbagetog. Det har fået guldprisen yderligere i vejret, selvom det endnu ikke faktisk er sket, siger Ole Sloth Hansen, der forudsiger, at guldet vil sprænge sine prismæssige rammer i 2024.

 

Usikkerheden i verden med krig i både Ukraine og Mellemøsten vidner om en defragmenteret verden, hvor centralbankerne i Rusland, Kina, Polen med videre køber guld i rekordtempo for at fjerne deres valutareserver fra dollareksponeringen. Det er bestemt ikke en tendens, jeg ser stoppe i 2024. Samtidig vil økonomisk nedgang holde ved guldet som investeringsobjekt, og prisen ender med at blive endnu højere næste år.

NordiskGuld tilbyder at købe smykker, guld og sølv til nogle af markedets højeste priser, som er gennemsigtige online. Ud over online handel har virksomheden fysiske butikker i Aarhus og København. NordiskGuld ejes og drives af Nofipa AS. Læs mere på www.nordiskguld.dk