Skip to main content
13. december 2023

Rejs frit i 12 timer for 50 kr. med bus, tog og metro i weekenden

Alle weekender i december sætter DOT en 12-timers billet til salg, hvor du for 50 kr. frit kan rejse med bus, tog og metro på lørdage og søndage.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DOT – DIN OFFENTLIGE TRANSPORT

Alle weekender i december sætter DOT en 12-timers billet til salg, hvor du for 50 kr. frit kan rejse med bus, tog og metro på lørdage og søndage. Tilbuddet gælder de kommende tre måneder på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Rejs på tværs af bus, tog og metro i 12 timer for en flad halvtredser. Sådan lyder tilbuddet for passagerer på Sjælland, Lolland, Falster og Møn i weekenderne de kommende tre måneder.

Med 12-timers billetten er der frit lejde til at rejse, lige så tosset man vil i alle weekender de kommende tre måneder. Desuden kan man tage to børn under 12 år med gratis på billetten, siger Jens Visholm, der er bestyrelsesformand for Din Offentlige Transport, DOT.

Sjælland og øerne er inddelt i tre områder og 12-timersbilletten gælder for et område ad gangen. Hvis turen går gennem to eller alle tre områder, så kan billetterne kombineres, så man samlet kan rejse på tværs af hele DOT’s område for 150 kr. med både busser, tog og metro.

Det vil sige, at hvis du f.eks. bor i Ringsted og skal til julemarked i Helsingør og efterfølgende til julefrokost på Frederiksberg, så kan alle rejser klares for 100 kr., da rejsen kun foregår i to områder.

12-timers billetten bliver solgt i DOT Billetter app, hvor man kan købe den i ugen op til den weekend, der skal rejses, siger Jens Visholm.

Tilbuddet om at rejse med en 12-timers billet gælder for alle weekender i perioden fra lørdag den 2. december og frem til og med søndag den 25. februar 2024.

Sådan fungerer 12-timers billetten:
  • kan købes i DOT Billetter-appen for 50 kr.
  • gælder til rejser med starttidspunkt på lørdage fra kl. 00.00 og til søndage kl. 23.59.
  • er gyldig i 12 timer fra starttidspunktet
  • giver adgang til rejser med bus, tog og metro på hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn
  • er gyldig til den af de tre sjællandske zoneområder – syd, vest og øst, den er købt til.

Læs mere om billetten (link til 12-timers billet – Rejs frit i weekenden for kun 50 kr (dinoffentligetransport.dk)

Yderligere information kan fås hos DSB presse på 2468 0000.

De tre områder til 12-timers billet