Skip to main content
20. marts 2024

Over 300 mio. kr. på vej til byens børn

“Det lille budget” er forhandlet på plads på Københavns Rådhus, og det har fokus på byens mindste. En stor andel af kommunens overskydende midler for 2023 går nemlig direkte til børnene. Initiativerne strækker sig bredt fra en ny specialskole til et nyt hjem for to sortfodssvin.

Af: Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen | Foto: Ritzau / Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
PRESSEMEDDELELSE

Der er afsat penge til en række initiativer, som tilgodeser børnenes trivsel igennem idræt og bevægelse. Her kan nævnes, at København skal være vært for Skole-OL-finalerne de næste fire år, tre nye idrætshaller, samt at endnu flere foreninger i fremtiden får adgang og egne nøglebrikker til skolernes idrætshaller efter skoletid.

På Amager vil det for eleverne på Gerbrandskolen være muligt at slå sig løs i en splinterny skoleidrætshal, som der også er fundet penge til. I aftalen fremgår det samtidig, at flere idrætsfaciliteter er på vej. Placeringerne for disse skal nærmere bestemmes ved budgetforhandlingerne i september.

Forligskredsen har også prioriteret at skabe gode fysiske rammer for byens børn og unge. Der er i den forbindelse planlagt to nye daginstitutioner i Ørestad, en specialskole på Amager, en nye skole i Nordhavn og sågar en ny bolig til to sortfodssvin og 24 kaniner i Valby til fremtidig glæde for børn og unge.

Aftalen glæder den konservative børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager:

Med aftalen er der sat penge af til at øge bevægelsen og dermed trivslen. Det skal være med til at understøtte det faglige niveau. Vi forbedrer samtidig de fysiske rammer for børnene. Alt sammen noget, der skal være med til at understøtte min ambition om, at vi skal være danmarksmestre i børneliv. Desuden har vi fået dækket udgifterne til de ekstra små børn, som vi mod forventning har indskrevet i vores daginstitutioner.

Slutteligt har politikerne bag aftalen fundet penge til at forbedre brobygningen mellem skole og ungdomsuddannelserne med en Erhvervsdag. Den skal fremme de unges uddannelsesmuligheder og styrke forbindelsen mellem skole og erhvervsliv.