Skip to main content
3. oktober 2023

Otte deltagere kæmper til DM i Kæmpegræskar 2023

Lørdag den 14. oktober kl. 11:30 afholdes DM i Kæmpegræskar for 16. gang under Halloween i Tivoli.

Af: Rikke Hansen | Foto:

Lørdag den 14. oktober kl. 11.30 afholdes DM i Kæmpegræskar for 16. gang under Halloween i Tivoli.

Hvem ved, om den nuværende danske såvel som nordiske rekord fra 2020 på 970,4 kilo står for fald? Årets deltagere er i år meget hemmelighedsfulde og det kan betyde, at  vejret for græskar har været særligt gunstigt i år. Nu kan det i hvert fald afsløres, hvem der deltager i det prestigefyldte mesterskab.

Sidste års vinder Jens Peder Skønager fra Ribe, der vandt med et kæmpegræskar på 868,8 kg, er blandt deltagerne igen i år. Han er ikke meget for at røbe for en masse, men da han også er indehaver af den nordiske rekord, ved man jo aldrig, hvad han dukker op med på lastbilen.

Indehaveren af den danske og nordiske rekord i græskar, Jens Peder Skønager fra Ribe siger:

Jeg stiller op for at vinde igen. Det er igen lykkedes at fremavle et kæmpegræskar, der har vinderchancer. Min plan er at lade det vokse lige frem til dagen før mesterskabet, og her holder jeg åbent hus, så alle der har lyst til at se krabaten blive hejst på ladet af lastbilen inden afgang til København kan kigge forbi til en småkage. Mit græskar har fået så meget kærlighed, at min skønne kone efterhånden synes, at jeg er blevet lidt småtosset, så der bliver en del at indhente efter konkurrencen, griner den nuværende danske mester og indehaver af den nordiske rekord, der fortsat lyder på 970,4 kilo.

Styrkeløfterne har øvet sig  og forkvinden fra Roskilde Atlet Klub Pia Skovborg siger:

Når der skal løftes græskar i den vægtklasse, er der behov for nogle kernesunde atleter, der kan tage ordentligt fat. Vi har samlet 13 mand M/K fra vores atletgruppe, og vi har fyldt de tungeste traktordæk op med vægtskiver, som vi træner med op til mesterskabet. Vi overlader ikke noget til tilfældighederne og vi kommer topforberedt.

I år er Anita Dietz fra Fyn desuden også tilbage i konkurrencen efter en pause.

Se flere af deltagerne her: DM i kæmpegræskar i Tivoli – Hvordan går det med dem? – YouTube

Høje forventninger

Forventningerne er høje til dette års deltagere, og pressechef i Tivoli Torben Plank udtaler:

Vi håber altid på ny rekord, så et græskar på plus 970,4 kilo modtages med kyshånd på vægten. De mange af deltagerne har siden foråret brugt tiden på at forkæle deres græskar med uhyggelige mængder af komøg, regnvand, og nogle af dem har bygget huse til dem, så de store græskar ikke skulle fryse og dermed stoppe med at vokse om natten. Vi har også en debutantpar som for sjov plantede et frø i haven, som er blevet gigantisk.