Skip to main content
26. juni 2023

Offerrådgivningen er derude for dig

Hvis du har brug for Offerrådgivningen, så er de klar til at hjælpe dig – på alle tidspunkter af døgnet.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI

Hvis du har brug for Offerrådgivningen, så er de klar til at hjælpe dig – på alle tidspunkter af døgnet.

De 14 frivillige hos Vestegnens Offerrådgivning hjælper ofre, vidner og pårørende efter voldsomme oplevelser

Vi sidder klar ved telefonen, når et medmenneske, der har været udsat for personfarlig kriminalitet, en voldsom hændelse eller en ulykke, har behov for at finde vej i den unormale situation og den voldsomme mentale udfordring som et chok er, fortæller formanden for Vestegnens Offer rådgivning, Anna Lindskov

Og sådan har det faktisk været siden 1998. I morgen er det 25 år siden at Offerrådgivningen gik i luften, og man har siden hjulpet et stor antal borgere.

Politifolkene hos Københavns Vestegns Politi opfordrer ganske ofte berørte borgere til at kontakte Offerrådgivningen:

Når man står med en borger der enten har været vidne til, eller udsat for noget ubehageligt, så giver det god mening at kunne henvise dem til Offerrådgivningen, hvor vi ved, at der sidder folk klar ved telefonen til at snakke med dem., siger Ditte Wesley Jensen, som er en del af forebyggelsessekretariatet ved Københavns Vestegns Politi.

Vil du også hjælpe?

Offerrådgiverne er frivillige, men gennemgår en række kurser, så de bedst muligt kan hjælpe de borger, der kontakter dem – f.eks. i forhold til stalking.

Susan Utzon, som er en af de nye offerrådgivere fortæller:

Jeg er forholdsvis ny offerrådgiver – og det betyder, at jeg har modtaget en del uddannelse, så jeg er godt forberedt til at lytte og vejlede. At kunne hjælpe er meget givende.

De 14 offerrådgivere håber på nye kollegaer – så hvis du gerne vil hjælpe som frivillig offerrådgiver, så hører de gerne fra dig. Du kan få fat i gruppen på Vestegnen via Kbh-vestegn@offerraadgivning.dk.

Vestegenens Offerrådgivning kan træffes på 23866037. Offerrådgivningen har også landsnummer 116 006. Her han du træffe en offerrådgiver døgnet rundt.