Skip to main content
18. marts 2024

Nyt samarbejde vil med støtte fra Socialstyrelsen forebygge volden mod mødre i København

Center for Voldsforebyggelse annoncerer et nyt samarbejde med Alenemorskab, hvor de tilbyder et gruppeforløb til voldsudsatte mødre. Initiativet sigter mod at skabe et trygt og støttende rum, hvor kvinder, der har oplevet vold, kan finde styrke og ressourcer til at genopbygge deres liv.

Af: Center for Voldsforebyggelse | Foto: Pexels
PRESSEMEDDELELSE

Vold i nære relationer er en udbredt problematik, der berører mange kvinder og deres familier. Målgruppen er særligt udfordret, hvis de f.eks. har et barn sammen med voldsudøver, der gør det særligt svært at hele efter volden, fordi man fortsat skal være forældre sammen.

Gruppeforløbet bliver faciliteret af fagproffessionelle inden for voldsforebyggelse. Otte gange mødes deltagerne og får mulighed for at dele deres historier, få vejledning og støtte samt lære strategier til at håndtere de udfordringer, de står overfor.

Vi er glade for at kunne samarbejde med Alenemorskab for at tilbyde dette gruppeforløb til voldsudsatte mødre, siger Ditte Bjerregaard, direktør for Center for Voldsforebyggelse. Vores mål er at skabe et rum, hvor kvinder føler sig trygge og støttede, og hvor de kan finde styrke og ressourcer til at bryde den voldsspiral, de måske er fanget i.

Alenemorskab er dedikeret til at støtte mødre i alle livets facetter, og vi er glade for dette samarbejde med Center for Voldsforebyggelse, udtaler Maria Dønkjær, forkvinde Alenemorskab. Vi tror på, at dette gruppeforløb vil være en værdifuld ressource for voldsudsatte mødre og give dem mulighed for at finde styrke og støtte i fællesskabet.

Gruppeforløbet for voldsudsatte mødre er annonceret på Center for Voldsforebyggelses og Alenemorskabs sociale medier samt deres hjemmesider. Interesserede kan kontakte melde sig til på Center For Voldsforebyggelses og Alenemorskabs hjemmesider for yderligere information eller for at tilmelde sig.

Fakta:

Om Center for Voldsforebyggelse: Center for Voldsforebyggelse er en NGO dedikeret til at forebygge og bekæmpe vold i nære relationer gennem oplysningsarbejde, rådgivning og støtte til voldsudsatte.

Om Alenemorskab: Alenemorskab er en organisation, der støtter enlige mødre i Danmark gennem sociale netværksaktiviteter og støttegrupper.