Skip to main content
21. februar 2023

Ny undersøgelse afslører: Antallet af enlige i København når rekordhøjt niveau

En dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af enlige i København Kommune er det højeste i mere end ti år.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA DATINGHELP.DK

En dugfrisk undersøgelse fra Danmarks Statistik afslører, at antallet af enlige i København Kommune er det højeste i mere end ti år.

Ifølge spritnye data fra Danmarks Statistik ramte antallet af enlige i København Kommune et rekordhøjt niveau i 2022.

Helt præcist var der – jævnfør en netop publiceret opgørelse – 163.503 enlige i København Kommune i 2022, hvilket er det højeste antal i mere end ti år. Af de 163.503 enlige var 71.049 mænd, mens de resterende 92.454 var kvinder.

Herunder følger en graf, der viser udviklingen i antallet af enlige i København Kommune i perioden 2011-2022:

Spejler nationale tendenser
Også på landsplan er antallet af enlige danskere det højeste i mere end ti år. Helt præcist var der i 2022 – jævnfør Danmarks Statistik – 1.272.858 enlige danskere, hvilket er mere end 100.000 flere end ti år forinden. I 2012 var antallet af enlige danskere på landsplan nemlig 1.156.337.

Et par mulige forklaringer
Hos webportalen Datinghelp.dk følger man hvert år meget opmærksomt med, når Danmarks Statistik offentliggør sine tal omkring udviklingen i antallet af enlige, da netop de enlige udgør webportalens primære målgruppe, og hos webportalen har man et par gode bud på, hvorfor antallet af singler har ramt et rekordhøjt niveau i sine opgørelse.

En del af forklaringen skyldes uden tvivl en generel vækst i befolkningen. I løbet af de seneste ti år er befolkningstallet, ifølge Danmarks Statistik, blevet øget med 330.026 på landsplan. Denne generelle forøgelse fører ikke så overraskende også til en vækst i antallet af enlige,” fortæller Casper Ellam Schou, der er medindehaver af Datinghelp.dk.

Han forestiller sig dig dog, at en ændret dating-kultur også kan spille en rolle i forklaringen på det rekordhøje niveau af enlige, vi for tiden oplever.

Det kan virke absurd, at antallet af singler stiger til rekordhøjde på et tidspunkt, hvor der aldrig har været flere muligheder for at date online, men faktisk forestiller jeg mig, at den måde, hvorpå online dating har ændret sig med fremkomsten af Tinder og andre datingapps de seneste år, ikke nødvendigvis har gjort det lettere at finde kærligheden,” forklarer Casper Ellam Schou og fortsætter:

Sandheden er nemlig den, at på mange datingtjenester er det næste match blot få klik væk, og tjenesternes gamificerede brugerflader gør desværre, at mange brugere swiper løs efter nye matches i stedet for at investere tid og energi i at lære deres nuværende matches at kende på et så dybdegående niveau, der må anses som værende nødvendigt, hvis en relation med et match skal udvikle sig til noget mere seriøst.