Skip to main content
18. december 2023

Nu kan der søges penge til udvikling af Københavns kreative erhverv og bymiljøer

Det er nu muligt at søge penge fra Københavns Kommunes pulje, der skal fremme partnerskaber samt udvikle kreative erhverv og bymiljøer.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS KOMMUNE KULTUR- OG FRITIDSFORVALTNINGEN

Det er nu muligt at søge penge fra Københavns Kommunes pulje, der skal fremme byliv, partnerskaber samt udvikling af kreative erhverv og bymiljøer over hele København. Der kan ansøges frem til 2. februar 2024.

Design, mode og gaming er blot nogle af de kreative erhverv, der bidrager stærkt til både Københavns DNA og udvikling. Faktisk udgør de kreative erhverv 25 procent af alle virksomheder i København, hvilket er med til at skabe international interesse for København fra talenter, investorer og turister.

Og det er en vigtig position at værne om, mener kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV):

De kreative erhverv og bymiljøer er en uundværlig del af Københavns identitet. Samtidig skaber de kreative erhverv arbejdspladser, økonomisk vækst og sociale fællesskaber, som er med til at gøre København til en attraktiv by at bo og leve i. Et godt eksempel er Refshaleøen, hvor det er vigtigt, vi husker at værne om det kulturelle DNA, når området snart skal byudvikles, siger Mia Nyegaard (RV).

Puljen til at fremme byliv, partnerskaber samt udvikling af kreative erhverv og bymiljøer er i denne omgang på 900.000 kroner. Det er nu muligt for erhvervslivet, kreative aktører og kulturinstitutioner at søge midler fra puljen.

Udmøntningen af puljen kan blandt andet ske gennem partnerskaber om nye projekter, der profilerer hovedstaden eller gennem udvikling af lokale aktiviteter, der støtter den generelle erhvervsudvikling.

Tilskud bevilges i overensstemmelse med gældende rammer og regler, og ansøgningsfristen er den 2. februar 2024 kl. 12.00.

 
Fakta 
  • Der er for 2023 og 2024 sammenlagt afsat 2,7 mio. kr. i puljemidler.
  • Der kan søges om minimum 100.000 kr. og maksimum 300.000 kr. i aktivitetsstøtte. Ansøgers egenbetaling skal være på minimum 50 procent.
  • Aktiviteter skal være geografisk begrænset til Københavns Kommune og afvikles inden udgangen af december 2024.
  • Der er frist for ansøgninger til puljen den 2. februar 2024 kl. 12.00.
  • Udmøntning af puljen vil blive forelagt Kultur- og Fritidsudvalget i april 2024.
  • I 2022 udgjorde de kreative virksomheder 25 procent af alle virksomheder i København, hvilket er en stigning på ca. 5 procent siden 2010.
  • Ansøgningsskema og yderligere oplysning om kriterier for udmøntning af puljen findes her.