Skip to main content
2. oktober 2023

Nu er det tid til efterårs(u)hygge: Vind billetter til Halloween i Tivoli

Fra den 12. oktober og frem til den 5. november vil Tivoli emme af efterårets hygge og uhygge, når du som sædvanligt inviteres til Halloween. Vil du med? Så har du nu muligheden for at vinde billetter til dig og din familie.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Fra den 12. oktober og frem til den 5. november vil Tivoli emme af efterårets hygge og uhygge, når du som sædvanligt inviteres til Halloween. Vil du med? Så har du nu muligheden for at vinde billetter til dig og din familie.

Kom indenfor til mere end 22.200 græskar, drilske hekse samt gys og gru til Halloween i Tivoli, der i år afholdes for 18. gang. Som altid har forlystelsesparken lagt sig i selen for at skabe en både smuk, hyggelig og skræmmende oplevelse til glæde for hele familien.

Netop nu har du chancen for at komme med til Halloween i Tivoli helt gratis. Hos LokalNyt København udlodder vi nemlig entrebilletter og turpas til to heldige vindere. Du deltager på opslaget på vores sociale medier, som du finder på Facebook eller på Instagram.

Præmien består af fire entrebilletter og turpas, så du kan invitere familien eller vennerne med. Billetterne gælder kun til Halloween, og de skal bruges senest den 3. november. Præmien kan ikke videresælges eller ombyttes, og den skal afhentes af vinderen i Tivoli Box Office.

Læs, hvad Tivoli selv fortæller om årets Halloween-fejring herunder:

Masser af hyggelig uhygge Halloween i Tivoli

Efteråret er kommet, og traditionen tro trækker Tivoli i Halloween-kostumet. Halloween i Tivoli har på få år udviklet sig til at blive blandt de populæreste efterårsbegivenheder i Danmark. Over tre uger kan gæsterne bl.a. se frem til at blive mødt af fem nye søde, men drilske hekse, dobbelt op på uhygge i Villa Vendetta i H.C.  Andersen Slottet og i Det Hjemsøgte samt udskæringer af Danmarks største græskar.

Gæster i alle aldre opfodres i øvrigt til at møde op i udklædninger. Der vil være en særlig udklædningsdag den 23. oktober, hvor mange forventes at deltage.

Gys og sjov

Tivolis prisbelønnede scaryhouse Villa Vendetta har i anledning af halloween fået en række ekstra overraskelser. Her møder gæsterne den glemte Tivoli familie, der er bitre over at være glemt af omverdenen og derfor gør sig ekstra umage for at skræmme og overraske gæsterne undervejs.

I Skærsilden, som har til huse under den 109 år gamle Rutschebane, rykker det nye scaryhouse ”Det Hjemsøgte” ind. Her kan gæsterne – hvis de ellers tør – lægge vejen forbi et hospital for mislykkede forsøg. Det er ikke et kønt syn, og gåsehuden bliver ikke mindre af de nærgående skabninger. Det Hjemsøgte kan eksklusivt opleves under Halloween, og børn under 12 år skal ledsages af en voksen.

Monsters Night Out optog 21. oktober

Monstrene overtager for alvor Tivoli den 21. oktober, når det går løs med Monsters Night Out optog. Fans af skræk og uhygge kan se frem til en parade med mere end 200 zombier, gengangere, kendte filmuhyrer og andre skrækkelige væsener.

Monstrene, der dukker op med åbne sår, hugtænder og bloddryppende effekter, kommer for at give Halloween i Tivoli et ekstra pift af skræk, gys og gru.

Uden mad og drikke

Har man brug for lidt afslapning og forkælelse oven på al uhyggen, kan man tage forbi Det japanske Tårn og spise en middag. 10 restauranter i international topklasse fra hele verden har gæstet Tivoli og Det japanske Tårn, siden pop-up konceptet blev introduceret i 2021.

Til Halloween i Tivoli er der flere gastronomiske oplevelser i vente, når den 1-stjernede restaurant Daalder fra Amsterdam, Holland, rykker ind og byder Tivolis gæster på uformel stemning og billedskøn topgastronomi, der trækker inspiration fra det asiatisk, hollandske og det klassiske franske køkken.

Rasmus Klump og venner

Og der er stadig en masse for de mindste, som måske ikke er til zombier og monstre. Fx optræder Rasmus Klump hver dag under Halloween i Tivoli. Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora optræder hver dag for de yngste gæster med to forestillinger på Plænen.

Kåring af Danmarks største kæmpegræskar

I 2020 blev der ikke bare slået ny dansk rekord, der blev også sat ny nordisk rekord, da Jens Peder Skønager fra Ribe skrev sig ind i historien med et kæmpegræskar, der vejede hele 970,4 kg.

Lørdag den 14. oktober kl. 11:30 afholdes der DM i Kæmpegræskar i Tivoli for 16. gang. Konkurrencen er blevet et større tilløbsstykke, hvor gæsterne kommer for at se de imponerende kæmpegræskar af sorten Atlantic Giant. Om der bliver sat ny rekord i år, må dagen vise.

Halloween-boder 

Både børn og voksne synes, at det er sjovt og lidt uhyggeligt at på opdagelse blandt de knap 30 Halloween-boder, hvor der er blodige godter, kravlende monstre og alt, man kan ønske sig til en Halloween-udklædning. Der er også boder med dansk håndværk og lækkerier fra alle kroge af Danmark.

Fakta om Halloween i Tivoli

Selvom mange forbinder Halloween i Tivoli med en markering af en amerikansk højtid, så har højtiden rødder i både europæisk og dansk historie. Halloween tager afsæt fejringen af allehelgensaften og trækker også tråde til traditionelle danske høstfester med mange halmballer, årstidens blomster og ikke mindst græskar, og Tivoli bygger altså også videre på de traditioner.

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2023:

  • 200 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
  • 140 meter lang pileflets labyrint, 10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugt- buske og -træer m.m. er placeret i haveanlægget.
  • 225 m2 tage er blevet beplantede med blomster i efterårsfarver.
  • DM i Kæmpegræskar afholdes for 16. gang i år.
  • 21 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.
  • Første Halloween-sæson blev besøgt af 250.000 gæster. I dag besøges Halloween i Tivoli af ca. en halv mio. gæster.

Åbningstider:

Søndag – torsdag kl. 11.00 – 23.00
Fredag – lørdag kl. 11.00 – 24.00

DM i Kæmpegræskar i Tivoli afvikles i samarbejde med Husqvarna.