Skip to main content
13. maj 2024

Norske stjerner indtager Tivoli, når forlystelseshaven fejrer Norges nationaldag

Få nationer er så glade for at fejre deres nationaldag som vores norske naboer, og i år bliver festdagen i Tivoli endnu større, når norske stjerner indtager scenen.

Af: Tivoli | Foto: Jakob Melgaard
Pressemeddelelse

Mange har nok oplevet, at nordmænd i Danmark lyser op i gadebilledet, når de iklæder sig deres farverige nationale klædedragter bunader i forbindelse med, at de fejrer den norske nationaldag den 17. maj. De smukke nationaldragter kan også opleves i Tivoli, når nordmænd, danskere og Tivolis øvrige gæster fejrer den norske nationaldag.

I år bliver dagen fejret i selskab med Thomas Dybdahl og soulstjernen Beharie, når de to norske stjerner indtager Plænen til Fredagsrock klokken 22.00. 

Den 17. maj spiller jeg koncert til Fredagsrock i Tivoli. Jeg tager mit fantastiske band med mig. Det er på Norges grundlovsdag, så jeg kommer nok til at have lidt hjemve, så kom og giv mig lidt kærlighed. Vi glæder os meget til koncerten i Tivoli den 17. maj sammen med Beharie, fortæller Thomas Dybdahl.

Parade med Rasmus Klump

I løbet af dagen kan Tivolis gæster også opleve flere koncerter og arrangementer, der markerer vores nordlige naboers nationaldag. Ved Hovedindgangen klokken 16.15 går Tivoli-Gardens tambourkorps sammen med over 150 norske børn og voksne og Rasmus Klump i parade gennem Haven, og Rasmus Klump tager til dagens anledning sit allerstørste norske flag med. Paraden ender ved Tivolis Pergolascene, hvor den norske ambassadør i Danmark, Katja Nordgaard, holder sin åbningstale.

Norsk musik og smagsprøver på en helt ny madfestival

Den 17. maj er der også forpremiere på Tivoli Food Festival, som løber fra den 18. til 26. maj, når norske Filip August Bendi indtager køkkenet i Fællesteltet foran Plænen klokken 17.45 og 19.00. Nordmanden serverer lækre smagsprøver på en helt ny, grøn ret, han har udviklet i anledning af Norges nationaldag.

Den anerkendte kok vandt i 2023 sølv sammen med hans team i den verdenskendte kokke-konkurrence Bocuse d’Or 2023. Siden 2018 har Bendi været kreativ udvikler på Thon Hotels i Oslo. Bendi har også været et år i København, hvor han som nyuddannet kok udlevede en af sine store drømme ved at arbejde på restaurant Noma.

Retten, som Filip August Bendi serverer, er en ny forårsret, som er baseret på grønne og hvide asparges, som kort er i sæson omkring 17. maj i Norge. De grønne smagsprøver uddeles efter først-til-mølle-princippet, da der bliver kokkereret et begrænset antal.

I løbet af dagen kan man desuden opleve den norske cellist Live Johansson på Tivolis Pergolascene, der spiller hele to 17. maj-koncerter. Live Johansson har inviteret strygekvartetten LiveStrings med til koncerten i Tivoli samt den norske sangerinde Tuva Semmingsen, der med sin smukke vokal synger med på en række særligt udvalgte sange, som både består af klassisk musik og populærmusik fra Norge. Live Johansson og strygekvartetten LiveStrings kan opleves kl. 16.45 og 20.00 på Pergolascenen.

Program

  • Kl. 16.15: Parade med norske børn og voksne, Tivoli-Gardens tambourkorps og Rasmus Klump
  • Kl. 16.30: Tale fra den norske ambassadør (Pergolascenen)
  • Kl. 16.45  + 20.00: 17. maj-koncert med Live Johansson, LiveStrings og Tuva Semmingsen
  • Kl. 17.45 + 19.00: Smagsprøver i Fællesteltet af den norske kok stjernekok Filip August Bendi
  • Kl. 22.00: Thomas Dybdahl og Beharie spiller Fredagsrock

Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til fejringen af Norges nationaldag og Fredagsrock.

Pressefoto: Tivoli / Shawn Arvind: