Skip to main content
5. september 2023

Murerelever og kunstmuseet ARKEN samarbejder om Per Kirkeby-udstilling

Murerelever fra NEXT Uddannelse København skaber Per Kirkeby-skulpturer på kommende ARKEN-udstilling ’BRICKS – Per Kirkeby’, som aldrig tidligere har været vist.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA NEXT UDDANNELSE KØBENHAVN

Murerelever fra NEXT Uddannelse København skaber Per Kirkeby-skulpturer på kommende ARKEN-udstilling ’BRICKS – Per Kirkeby’, som aldrig tidligere har været vist. 

Et hold murerelever fra erhvervsskolen NEXT Uddannelse København skaber murstensværker af en af Danmarks nok største kunstnere, Per Kirkeby, på en ny udstilling hos ARKEN Museum for Samtidskunst. Over de kommende uger skal de unge håndværkere lægge stenene til 4 skulpturer.

Samarbejdet med ARKEN om ’BRICKS – Per Kirkeby’ skal vise håndværkets betydning, og hvad murerfaget kan, fortæller adm. direktør i NEXT Ole Heinager. 

“Det er en sjov og anderledes opgave for vores elever og langt fra, hvad de normalt laver. Udstillingen understreger vigtigheden og værdien af dansk murerhåndværk og den stolte byggetradition, vi har i Danmark. Der er alt for få unge, der vælger en mureruddannelse i disse år, og det kan få ret stor negativ betydning for vores bygningskultur. Forhåbentlig kan udstillingen skabe stolthed om faget og rykke ved fordommene om, hvad murerarbejde er.”

Arne Fremmich, der var Per Kirkebys faste murer, er tilknyttet som konsulent på projektet og hjælper murereleverne under opførelsen af skulpturerne. 

For at markere det særlige samarbejde kigger Børne- og uddannelsesminister Mathias Tesfaye (S) forbi byggepladsen på museet den 25. september kl. 09.00-10.00.

Murerfaget har betydning for dansk kultur og byggetradition

ARKEN ønsker at være en aktiv medspiller i synliggørelsen af håndværksfagenes betydning for dansk kultur, og det er museets håb, at dette samarbejde vil skabe faglig stolthed blandt eleverne og kaste et nyt blik på, hvad murerfaget betyder for dansk kultur, håndværk- og byggetradition, fortæller museets direktør Marie Nipper.

“Det er en stor glæde at samarbejde med NEXTs murerelever om at bidrage til skabelsen af skulpturer til den kommende udstilling ’BRICKS Per Kirkeby’, som viser murstensværker af den internationalt anerkendte kunstner, som aldrig tidligere har været vist,” siger direktør Marie Nipper og fortsætter.

“Per Kirkebys skulpturer er eksponent for vigtigheden af og en påmindelse om kvaliteten i den danske byggetradition, med den røde mursten som grundstenen for det gode byggeri, der gennem generationer har øget bygge- og levestandarden for danskerne.”

ARKEN Museum for Samtidskunst holder Season Opening på den nye udstilling ’BRICKS – Per Kirkeby’ den 12. oktober 2023 kl. 17.00-21.30, hvor pressen også er velkommen.

Pressefotos: NEXT Uddannelse København