Skip to main content
22. januar 2024

Medina er kåret til Årets Optimist 2023 ved stort Award Show

Den populære sangerinde blev lørdag kåret som Årets Optimist 2023 ved Award Showet for Årets Optimister. Begivenheden hvor inspirerende danskere hyldes for at trodse modgang på egne eller andres vegne.

Af: Optimisten ApS | Foto: Ritzau
PRESSEMEDDELELSE

Der var enorme klapsalver fra en fyldt sal, da Årets Optimister fra de 8 kategorier samledes på scenen til sidst.

Det er syvende gang, at de mest optimistiske danskere hyldes og det var en stolt initiativtager til Award Showet, Henrik Mathiasen, der efterfølgende udtalte sig om Award Showet for Årets Optimister:

Slår vi optimisme op i ordbogen står der: ”indstilling der er præget af tro på en positiv udvikling i en bestemt sag eller i al almindelighed”.

Optimisme har altså intet med ja-hat eller jubeloptimisme at gøre. Det er en attityde til livet. En tro på, at vi kan komme et bedre sted hen, når modgangen sætter ind. Det er dette vi hylder denne aften. Og når så mange mennesker rejser sig og giver stående ovationer til de udvalgte optimister – så bliver jeg altså rørt.

Prisvinderne ved Årets Optimister 2023:
  • Årets Optimist: Medina
  • Æresprisen: B. S. Christiansen
  • Børn & Unge: Anna Bjerre/GirlTalk
  • Kulturprisen: Eske Willerslev
  • Erhvervsprisen: Susanne Mørch Koch
  • Sportsprisen: Rosa Redersen
  • Inspirationsprisen: Daniel Rye
  • Publikumsprisen: Vickie Isabella Westen & Patrick Simiglai

Billeder fra Award Showet med diverse Årets Optimister kan frit hentes på følgende link fra søndag formiddag:

https://optimisten.dk/aarets-optimister/presse/#2023

Henrik Mathiasen står i spidsen for Optimist-komiteen, der tæller Ole Henriksen, Camilla Andersen, Kenneth Plummer, Anders Bircow og Dalia Mathiasen. Om Award Showet udtaler Henrik Mathiasen:

Det er lettere at være optimistisk, når alt går godt. Det er nemmere at være kaptajn på et blikstille hav. De sande optimister viser sig i modgang. Her fortjener vores Optimister en hyldest.

Om Award Showet for Årets Optimister

Award Showets overordnede mål er at inspirere danskerne til mere optimisme. Dette gøres ved at fortælle historierne fra nogle inspirerende mennesker. Fællesnævneren blandt Årets Optimister er, at de har trodset modgang (eller inspireret andre til at trodse modgangen) gennem et optimistisk livssyn.

Årets Optimister indtil videre:

2016 – Kasper Schmeichel

2017 – Søs Egelind.

2018 – Ole Henriksen

2019 – Bodil Jørgensen

2021 – Poul Nyrup Rasmussen

2022 – De Danske Sygeplejersker

2023 – Medina

Årets Optimister 2024 bliver kåret på Docken fredag den 24. januar 2025. ​ Læs mere om Årets Optimister her: https://optimisten.dk/aarets-optimister/

Om Henrik Mathiasen

Henrik Mathiasen er foredragsholder, bestseller forfatter og stifter af award Showet for Årets Optimister. Han er erklæret optimist og har gennem en årrække inspireret en perlerække af danske og internationale virksomheder i optimismens mentale værktøjer. Henrik Mathiasen er forfatter til 5 bøger heraf 3 bestsellere.