Skip to main content
25. august 2023

Laserbehandling mod kropsbehåring hitter i Rødovre

Klinikken Cosmo Laser i Rødovre foretager i stigende grad hårfjerningsbehandlinger. At flere vælger laserbehandling, skyldes ifølge klinikejeren bekvemmelighed og miljøhensyn.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA COSMO LASER

Klinikken Cosmo Laser i Rødovre foretager i stigende grad hårfjerningsbehandlinger. At flere vælger laserbehandling, skyldes ifølge klinikejeren bekvemmelighed og miljøhensyn.

Flere opsøger kosmetiske klinikker for langvarig fjernelse af kropsbehåring med laserbehandling. Hos Cosmo Laser i Rødovre er antallet af hårfjerningsbehandlinger steget med 90 procent sammenlignet med for et halvt år siden. 37-årige Camille Nielsen er blandt dem, som får laserbehandlet hår væk i Rødovre for at slippe for besværet med skrabere og voks til hverdag.

Jeg får fjernet hår på benene, under armene og i bikinilinjen med laser for at opnå en langvarig effekt. Det gør jeg især i månederne op til sommer, så min krop er klar til at blive vist frem, og jeg slipper for besværet med skraberen hele sommeren, siger Camille Nielsen.

Selvom der eksisterer en modbølge til hårfjerning, hvor kendisser som Julia Roberts og Miley Cyrus fremviser hår under armene, er det stadig normen i dagens Danmark at fjerne kropshår som kvinde. Ifølge Sarah Crone, klinikejer af Cosmo Laser i Rødovre, er bekvemmeligheden det, der får de fleste til at få det gjort på klinik.

Den vigtigste grund til, at kvinder får laserbehandlet kropshår væk, er, at de sparer tid og besvær i skønhedsrutinen. Behandling med laser udsender et målrettet lys, som bremser den enkelte hårrods vækst, og det giver en mere langvarig effekt, end man kan opnå med en skraber eller voks, fortæller Sarah Crone.

Miljøhensyn spiller ind

Miljøhensyn spiller også en rolle, når danskerne vælger at få laserbehandlet hår væk, forklarer Sarah Crone:

Særligt engangsskrabere i plastik er dårlige for miljøet, fordi de efter få ganges brug bliver smidt direkte i skraldespanden. Det handler flere og flere på ved enten at gå over til mere bæredygtige alternativer, hvor man nøjes med at skifte bladet, eller få fjernet hårene mere langvarigt hos en professionel behandler, siger hun.

En ny test fra Forbrugerrådet Tænk af barberskum og gel har desuden vist, at kun hvert tredje testede produkt er uden uønsket kemi.

Det gælder for barberskum ligesom en lang række andre kosmetiske produkter, at man bør kaste et blik på ingredienslisten, da der er mange produkter på butikshylderne, som kan være sundhedsskadelige ved for eksempel at fremkalde allergiske reaktioner, vurderer Sarah Crone.

Kvinder vil være feminine

Stigningen i kosmetiske behandlinger har ifølge adfærdspsykolog Annemette Staal sammenhæng med, at mange kvinder dyrker retten til at fremstå, som de selv ønsker.

Kvinder kræver i dag ligestilling i den forstand, at de vil have ret til at være feminine og sexede og stadig blive taget seriøst af omverdenen. Det kommer af et indre ønske om frihed til at dyrke sig selv og sin krop uden at blive set ned på eller opfattet som useriøs, siger Annemette Staal.

Blandt andet mediebranchen har gennem de seneste år været præget af skandaler vedrørende kvindekøn, metoo og stereotyper, og for Camille Nielsen, der arbejder i branchen, er det vigtigt at stå ved sine egne værdier.

Jeg bruger penge på at få laserbehandlet hår, fordi jeg hviler bedre i min krop uden røde knopper og indgroede hår fra skraberen. Jeg ved, det også betyder noget for mine kvindelige kollegaer at kunne prioritere for eksempel kosmetiske behandlinger uden at folk på arbejdspladsen har negative holdninger til det, siger hun.

Cosmo Laser er en dansk kæde af seks kosmetiske klinikker fordelt i landet, som tilbyder kosmetiske behandlinger med blandt andet botox, filler, permanent hårfjerning og andre laserbehandlinger. Klinikken er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs mere på Cosmo Laser | Eksperter indenfor kosmetisk laserbehandling

Laserbehandling sparer mange for besværet med miljøskadelige skrabere eller voks i hverdagen. Foto: PR.