Skip to main content
7. november 2023

Lærlingeseminar fortsætter med at inspirere og uddanne fremtidige VVS’ere

Unidrain glæder sig til endnu engang at invitere VVS-lærlinge indenfor til seminar den 30. november.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA UNIDRAIN

Unidrain glæder sig til endnu engang at invitere VVS-lærlinge indenfor til seminar den 30. november. Virksomheden, der står bag udviklingen af linjeafløbet, har nemlig skabt faciliteter til, at VVS-lærlinge fra landets fagskoler kan deltage i skræddersyede undervisningsforløb og dygtiggøre sig i Unidrains ikoniske linjeafløb.

Som en del af branchen har Glostrup-virksomheden Unidrain en veldefineret målsætning om at klæde fremtidens VVS’ere godt på. Sammen med den øvrige byggebranche skriger VVS-branchen på mere og ikke mindst kvalificeret arbejdskraft. Unidrain har således bygget et undervisningslokale med fokus på praktisk læring.

Undervisningsfaciliteterne giver lærlingene mulighed for at øve deres færdigheder i et praktisk og realistisk miljø. Udstyret med alle Unidrains produkter og indrettet med brusenicher, kan lærlingene arbejde med afløbsinstallationer og altså med egne hænder stifte bekendtskab med produkterne.

Fokus på at sikre kvaliteten

Unidrains tekniske supporter, Henrik Tietgen Lund, står i spidsen for undervisningen, om som tidligere VVS’er kender han de udfordringer, man kan stå i ude hos kunden. Han glæder sig til at lære fra sig:

Det er vigtigt at Danmarks fremtidige VVS’ere er godt klædt på til det, der møder dem ude i virkeligheden. Vi har efter min mening skabt de mest optimale rammer for netop det og jeg glæder mig til en spændende dag!

Efter coronapandemien oplevede branchen en stigende efterspørgsel på håndværkere og derfor også en samlet stigning på udførte opgaver. Henrik Tietgen Lund fortæller, at en del af seminarets formål er at sikre installationskvaliteten af produkterne og dermed nedbringe antallet af klager over udført VVS-arbejde:

For os handler høj kvalitet ikke bare om æstetik og godt design, men også om at sikre gode arbejdsgange og materialevalg for installatøren. Vi tror på, at vores lærlingeseminar kan være med støtte VVS’ernes faglighed, sikre kvaliteten og i sidste ende nedbringe antallet af klager over ukorrekt montage.

En lærerig dag i nye rammer

Tonny Pedersen er Servicechef hos SH Installation og sendte tidligere på året to lærlinge samt to svende afsted på seminar hos Unidrain. Han er meget tilfreds med den viden og erfaring, som hans ansatte fik med hjem:

Jeg så seminaret som en oplagt mulighed for at give vores lærlinge og svende en sjov og lærerig oplevelse i nye omgivelser. De vendte tilbage med fornyet energi og fortalte, at det var inspirerende at lære fra undervisere, der er specialiserede i netop Unidrains produkter, fortæller han og afslutter:

De er kommet hjem med god viden og kompetencer til at løse konkrete opgaver med de populære Unidrain-produkter. Det kommer dem helt sikkert til gode i fremtiden!

Planen er, at der skal afholdes endnu flere seminarer for lærlinge i 2024.

Unidrains halvdagsseminar for fremtidens VVS’ere

30. november: 8:00-12:00

Giv din lærling mulighed for at få hands-on erfaring med at montere Unidrain-afløb og få tips og tricks til nemmere montering. Undervisningen er rettet mod den kommende generation af VVS’ere, som skal gøre sig de første praktiske erfaringer med afløbsinstallationer.

Tilmeld din lærling her: https://www.unidrain.dk/professionel/undervisning/

Undervisningsfaciliteterne giver lærlingene mulighed for at øve deres færdigheder i et praktisk og realistisk miljø. Udstyret med alle Unidrains produkter og indrettet med brusenicher, kan lærlingene arbejde med afløbsinstallationer og altså med egne hænder stifte bekendtskab med produkterne. Pressefotos fra Unidrain.