Skip to main content
10. august 2023

Kom til Økologisk Høstmarked den første weekend i september

Sæt kryds i kalenderen, find en gård nær dig, tag familien med på landet og oplev det gode liv på en økologisk gård.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA ØKOLOGISK LANDSFORENING

Skal du med til Økologisk Høstmarked i den første weekend i september? Det foregår på 40 gårde i Danmark. Sæt kryds i kalenderen, find en gård nær dig, tag familien med på landet og oplev det gode liv på en økologisk gård.

Den 2. og 3. september er der Økologisk Høstmarked på 40 gårde i Danmark. Her kan du opleve, hvor dyrene bor, og grøntsagerne gror, og så kan du få en hyggelig dag på landet sammen med din familie.

Derfor bør du allerede nu sætte kryds i kalenderen den første weekend i september og tjekke, om en af de 40 værtsgårde ligger i dit nærområde.

Vi er stolte af igen i år at kunne vise økologien frem til Økologisk Høstmarked. I år har vi fire gårde mere med end sidste år, og vi glæder os til at tage imod endnu flere gæster, end vi plejer. For os økologer er Høstmarked en festdag, hvor vi fejrer, at høsten er i hus. Det vil vi gerne vil dele med dig, så vil du have en god dag på landet med din familie, og vil du mærke, se og smage lokalt producerede fødevarer, så kom og vær med til Høstmarked, siger Louise Køster, der er forperson for Økologisk Landsforening.

Det er gratis at deltage i Økologisk Høstmarked, og du skal ikke booke billet. Arrangementet er arrangeret af Økologisk Landsforening.

Forskellige aktiviteter på gårdene

På de 40 gårde er der vidt forskellige aktiviteter for børn og voksne. Så når du har fundet den gård, der er tættest på, hvor du bor, så gør dig den tjeneste at klikke dig ind på gårdbeskrivelsen og se, hvilke aktiviteter lige præcis den gård tilbyder til Høstmarked.

Det smukke ved bondegårdsbesøg er, at der ikke er nogen gårde, der er ens. Sådan er det også til Høstmarked, hvor nogle har gårdbutik, klappekyllinger, halmborg og traktorture, mens andre tilbyder bærplukning, rundvisning eller ølsmagning i gårdbryggeriet. Diversiteten i økologien er enorm, men vi deler glæden ved at producere rene fødevarer til gavn for dig, dine børn og de kommende generationer, siger Louise Køster.

Ud over at tjekke aktiviteter på de enkelte gårde, kan du også bruge gårdbeskrivelserne til at finde åbningstider på de enkelte gårde. Nogle har åbent begge dage, mens andre kun åbner dørene den ene dag.

Find den gård, du vil besøge her.

I nærheden af København finder du disse gårde:

Seerupgaard

Fælledvej 120, 2791 Dragør

Grennessminde

Snubbekorsvej 16 – 18, 2630 Taastrup

Pederstrupvej 69, Ballerup, 2750