Skip to main content
20. november 2023

IKEA tidobler priserne på udvalgte produkter på Black Friday

Mens mange forbereder sig på vilde prisfald og slagtilbud på Black Friday, har IKEA besluttet at gøre det modsatte. Den 24. november vil de øge priserne på udvalgte produkter for at sætte lighedstegnet mellem pris og kvalitet til debat.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA IKEA

Mens mange forbereder sig på vilde prisfald og slagtilbud på Black Friday, har IKEA besluttet at gøre det modsatte. Den 24. november vil de øge priserne på udvalgte produkter for at sætte lighedstegnet mellem pris og kvalitet til debat.

18.990 kroner for en PERSBOL lænestol. Sådan lyder prisen på et af de produkter, som IKEA tidobler priserne på den 24. november på Black Friday. Med de kortvarige prisjusteringer vil den svenske møbelhandler drille forbrugerne og skubbe til opfattelsen af, at produkter i god kvalitet, med lang holdbarhed og i tidløst design, ikke behøver at koste en formue.

Der hersker en myte om, at langtidsholdbart design koster rigtig mange penge. Det er en skam, for det er langt fra sådan, det altid forholder sig. Derfor øger vi priserne på en række produkter på Black Friday for at starte en debat om, hvorvidt høj kvalitet altid kommer med en høj pris, siger Country Communication Manager hos IKEA Christian Mouroux Pedersen og uddyber:

 

Burde man ikke kvalitetsvurdere møbler og boligtilbehør ud fra valget af materialer, holdbarhed og design i stedet for pris? Det mener vi i IKEA. Vi ser i dag, at nærmest tilsvarende designerprodukter, i overvejende samme materialer som vores, nemt kan koste 10 gange mere. Derfor vil vi en enkelt dag udfordre den tankegang ved at skrue priserne i vejret, siger han.

Der er tale om i alt fire produkter, som prismæssigt skyder i vejret på Black Friday. Det drejer sig om lænestolene PERSBOL og EKENÄSET, lampen LÖVMÅNAD samt vasen KONSTFULL. Fælles for produkterne er, at de har et tidløst design, der passer ind i mange forskellige hjem, og derfor nemt kan gå i arv.

Masseproduktion med omtanke

Det ligger dybt i IKEA DNA’et at tilbyde lave priser, fordi alle har ret til veldesignede produkter, der bidrager til et bedre liv i hjemmet. Ifølge Christian Mouroux Pedersen er det muligt for IKEA både at have lave priser og tilbyde produkter, som er produceret med kvalitet og lavt ressourceforbrug for øje.

Store produktionsmængder kan, modsat den gængse opfattelse, være en fordel, hvis man producerer med kvalitet for øje og omtanke for ressourcerne. Fordi vi producerer i store mængder, kan alt fra råmaterialer til energi og distribution optimeres, så vi mindsker den samlede belastning for miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger han og fremhæver, at på nuværende tidspunkt er 56% af IKEAs produkter af fornybare materialer og 17% af genanvendte materialer. I 2030 skal alle produkter være lavet af enten fornybare eller genanvendte materialer.

Designet til lang levetid

En anden del af designfilosofien hos IKEA er, at møblerne skal kunne blive repareret, genbrugt eller genanvendt. Alle produkter skal møde disse designprincipper i 2030.

På grund af vores betydelige størrelse og globale tilstedeværelse har vi en særlig mulighed og forpligtelse til at fremme et mere bæredygtigt forbrug hos de mange mennesker. Det er også derfor, at der står en designer bag ethvert IKEA produkt, som har tænkt nøje over kvalitet, materialevalg, genanvendelsesmuligheder – og pris. Dette, sammenholdt med det faktum at vores møbler er grundigt testet, er vores bevis på, at det er muligt at tilbyde kvalitetsmøbler til priser, hvor alle kan være med.

Priserne på de fire produkter er tilbage til normal igen allerede den 25. november, dagen efter Black Friday.