Skip to main content
30. april 2024

Grøn kaffevirksomhed leverer rekordregnskab

Kaffevirksomheden ØNSK har netop præsenteret deres seneste regnskab. Omsætningen er tæt på fordoblet, og bundlinjen viser sorte tal. Millioninvestor i virksomheden udtrykker stor tilfredshed.

Af: Bjergegaard & Co | Foto: Bjergegaard & Co
PRESSEMEDDELELSE

Iværksætterne Rasmus Ditlev og Andreas Kirk stiftede i 2017 kaffevirksomheden ØNSK, hvor de sælger ansvarlig produceret kaffe handlet direkte med kaffebønder i Nicaragua og Peru. Syv år efter opstarten har ØNSK netop udsendt et regnskab, der viser virksomhedens største overskud til dato. Årets resultat endte på 812 tusinde kroner mod et minus på 1,1 millioner kroner sidste år. Samtidig steg omsætningen med 82 procent til lige over 20 millioner kroner.

Medstifter Andreas Kirk ser på resultatet med stor tilfredshed, og han hæfter sig især ved toplinjens vækst. Han er ikke i tvivl om, hvad der har været udslagsgivende for virksomheden regnskab.

Vores fokus på arbejdspladser har vist sig at være det helt rigtige for ØNSK. Og ja, så er det naturligvis nemmere at få overskud når man sælger kaffe for 20 millioner end når man sælger for 11 millioner, fortæller Andreas Kirk og uddyber:

ESG-agendaen er rykket ind i virksomhederne over hele landet, og det har haft en positiv effekt for os. At få virksomhederne til at købe grøn kaffe har tidligere været som at slå i en dyne, men nu hvor rigtig mange har en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, så oplever vi en helt anden lydhørhed for vores koncept.

En glad investor

I 2022 fik ØNSK en millionindsprøjtning fra investeringsselskabet Bjergegaard Rode & Co, og Martin Bjergegaard, der sammen med sin bror Anders Bjergegaard har stiftet selskabet, er yderst tilfreds med ØNSK-regnskabet.

Som investor bliver man jo altid glad, når ens investering giver et fornuftigt afkast. Vi har de seneste år set en imponerende og topprofessionel indsat fra de to stiftere og virksomhedens ansatte. De forstår, hvordan godt købmandskab skal udføres, og vi er glade for at kunne være med på deres fremtidige rejse, siger Martin Bjergegaard.

Penge i kaffegrums

Som resultat af det seneste regnskab har ØNSK netop åbnet deres eget risteri, hvilket forventes at bidrage til en forbedring af sidste års resultat.

Vores produktion i 2023 voksede så meget, at vi ikke kunne være i de lokaler, vi lejede os ind i hos nogle af vores konkurrenter. Nu har vi fået vores eget, og det er både dejligt og økonomisk smart at være herre i eget hus. Det betyder, at vi kan tidoble produktionen uden at få kapacitetsproblemer, siger Andreas Kirk.

Sideløbende med de nye lokaler arbejder ØNSK på nye grønne initiativer, som skal bidrage til virksomhedens fremtidige forretningsmodel. Især genanvendelse af kaffegrums har ifølge Andreas Kirk et kæmpe potentiale.

Projektet kører fra maj måned i år som et pilotprojekt, hvor vi henter kaffegrums hos virksomheder. Grumset bruger vi så til fremstilling af eksempelvis sæbe, håndcreme og kaffemel, som virksomhederne så kan bruge igen. Det er godt for miljøet, og det udgør samtidig et stort forretningspotentiale for os, slutter stifteren.

Fakta:

Bjergegaard Rode & Co er et investeringsselskab, der ud fra ønsket om at hjælpe andre iværksættere til succes investerer i danske scaleups og yngre vækstvirksomheder. Virksomheden er startet af brødrene Anders og Martin Bjergegaard sammen med Søren Rode. www.bjergegaard.co