Skip to main content
11. december 2023

Fyr den af med respekt

Københavns Vestegns Politis lokalbetjente tager rundt på skoler på Vestegnen og taler om fyrværkeri – flere steder sammen med en brandmand.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS VESTEGNS POLITI

Vores lokalbetjente tager rundt på skoler på Vestegnen og taler om fyrværkeri.

Nu hvor fyrværkerisæsonen nærmer sig, har vores lokalpoliti sendt informationsmateriale til 86 grundskoler på Vestegnen. Lokalbetjente og forebyggere tager ud og holder oplæg for de unge på en stribe skoler – flere steder sammen med en brandmand.

Det handler især om de fem vigtigste ting, vi alle skal huske på, når det gælder om at undgå skader og håndtere de eksplosive sager korrekt:

  • Brug altid beskyttelsesbriller
  • Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden
  • Gå aldrig tilbage til en fuser
  • Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet
  • Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

Husk disse råd og vær opmærksom på:

At hver fjerde fyrværkeriskade sidste nytår ramte et barn under 15 år

At hver tredje tilskadekommen var en tilskuer, som blot kiggede på – og at kun hver sjette tilskuer havde beskyttelsesbriller på

At børn og unge under 26 år pådrog sig to tredjedele af fyrværkeriskaderne sidste år, og at hovedparten – 80 procent – var mænd eller drenge.

At fyrværkeri kun må forhandles fra 15. til og med 31. december, man skal være fyldt 18 år for kunne købe det, fyrværkeriet skal selvfølgelig være lovligt og CE-mærket, og så må det kun fyres af fra den 27. december til og med 1. januar.