Skip to main content
3. oktober 2023

Frivilligpris går til ildsjæle på Nørrebro

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen har netop afsløret vinderen af Frivilligrådets frivillighedspris ved en prisoverrækkelse på Københavns Rådhus. Prisen på 25.000 kroner gik i år til Familie FDF, der bliver hædret for deres arbejde med børn med autisme.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS KOMMUNE SOCIALFORVALTNINGEN

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen har netop afsløret vinderen af Frivilligrådets frivillighedspris ved en prisoverrækkelse på Københavns Rådhus. Prisen på 25.000 kroner gik i år til Familie FDF, der bliver hædret for deres arbejde med børn med autisme.

Københavns tusindvis af frivillige blev i dag fejret på Københavns Rådhus, hvor årets frivilligpris fra Frivilligrådet blev uddelt.

Prisen går til foreninger, organisationer eller grupper af frivillige, der skaber social forandring for københavnere med særlige behov. Og lige præcis den beskrivelse rammer plet på Familie FDF, som er en gruppe under FDF K9 Nørrebro, der løb med Frivilligrådets frivilligpris 2023.

Socialborgmester Karina Vestergård Madsen siger:

Tusindvis af frivillige i foreninger og organisationer rundt omkring i København gør en kæmpe forskel for socialt udsatte. De er en hjørnesten i det socialfaglige arbejde og afgørende i indsatsen med at løfte sårbare ud af ensomhed og ind i sociale fællesskaber. De nominerede og indstillede til årets frivilligpris gør alle en stor indsats for de svageste i vores samfund, så en stor tak til alle. Og en særlig tak og et meget stort tillykke til spejdergruppen Familie FDF, som modtager årets frivillighedspris for deres arbejde med at skabe et trygt og støttende miljø for børn med autisme. Det minder os om, hvor stor en forskel vi hver især kan gøre for at inkludere andre i meningsfulde fællesskaber.

Frivilligrådet modtog i alt 22 indstillinger til prisen og udvalgte herefter tre nominerede. Udover Familie FDF var organisationen LGBT Asylum og Transmogriffen nomineret.

Forperson Pernille Scheel, Frivilligrådet, siger:

Det er utroligt positivt at få indsigt i det kæmpe frivillige engagement, der findes i en by som København. Transmogriffen og LGBT Asylum gør en helt unik indsats for at støtte mennesker i udsatte positioner og deres vej ind i fællesskaber. Familie FDF på Nørrebro vinder prisen for deres indsats for, at børn med autisme har mulighed for at indgå i fællesskaber på egne præmisser og derigennem opnå selvtillid og succesoplevelser i trygge rammer. De frivillige i Familie FDF investerer betydelig tid og energi for at muliggøre det arbejde.

I FDF K9 var der stor glæde hos leder Rene Press og koordinator og mor Solveig Petot over at modtage årets frivillighedspris.

Leder Rene Press, Familie FDF, siger:

Jeg er både meget rørt og overrasket. Det var fantastisk overhovedet at være nomineret, og overvældende også at vinde. Familie FDF startede, fordi vi ledte efter et naturtilbud til vores egen søn med autisme, og det har været fantastisk at se, hvordan det har udviklet sig, de dejlige unger og det forældrenetværk, der er spiret omkring børnene. Nu bliver det spændende at finde ud af, hvad pengene skal bruges til.

Prisoverrækkelsen fandt sted på Københavns Rådhus, hvor omkring 70-80 nominerede, venner, pårørende og repræsentanter fra foreninger og organisationer var mødt op for at fejre civilsamfundets mange frivillige.

Fakta om Frivilligrådet

Frivilligrådet arbejder med at skabe synlighed omkring frivillighedens potentiale og de værdier, frivilligt arbejde skaber for samfund og enkeltpersoner.

Frivilligprisen er på 25.000 kr., og tidligere års vindere er:

  • 2020: Brugernes Akademi
  • 2019: Foreningen Fisken

Der blev ikke uddelt frivilligpriser i 2021 og 2022.

Læs mere om Frivilligrådet i Københavns Kommune