Skip to main content
6. november 2023

Forbrugerne forudser lavere økonomi: Butik på Nørrebro oplever flere tilbudsjægere

Forbrugernes forventninger til Danmarks økonomi er dalet. I takt med det har mange ændret købsadfærd, og det mærker man også hos Basic & More.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA BASIC & MORE

Forbrugernes forventninger til Danmarks økonomi er dalet. I takt med det har mange ændret købsadfærd, og ikke mindst tilbudsjagten er kommet i fokus hos mange forbrugere, oplyser københavnsk detailbutik.

Det er dyrere end nogensinde at være dansker. Forbrugerne oplever fortsat høje priser, og deres forventning til Danmarks fremtidige økonomiske situation har været faldende de seneste fem måneder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ifølge fremtidsforsker Kirsten Østergaard Poulsen spiller det ind på forbrugsvanerne, at mange går en dyr vinter i møde.

Ud over et økonomisk pres fra energipriser og inflation skal mange i januar omlægge deres lån, som står til at blive dyrere. Det får i øjeblikket flere til at ændre købsadfærd, og mens nogle fravælger materielle goder, går andre på tilbudsjagt, siger Kirsten Østergaard Poulsen.

En massiv efterspørgsel på sænkede priser nikker man genkendende til hos Basic & More på Nørrebro. Butikken sælger isenkram og boliginteriør, der blandt andet kommer fra overskudslagre, er fejlemballeret eller udgået, og derfor ofte sælges for op mod 70 procent billigere end vejledende udsalgspriser.

­Det lave prisniveau, vi kan tilbyde, fordi vi sælger overskudsvarer og restpartier, tiltaler vores kunder. Mange kan føle sig presset over den økonomiske usikkerhed og søger derfor prisvenlige produkter for at skåne pengepungen, siger Lea Sandroos, der er butiksansvarlig hos Basic & More på Nørrebro.

Vægter langsigtede løsninger

Som et led i at spare penge oplever Basic & More på Nørrebro, at mange for tiden vægter kvalitet, hvor pengepungen tillader det.

­Mange ser en værdi i god kvalitet og holdbarhed. Vi oplever en øget interesse for især originale mærkevarer, fordi det også på sigt kan være en god investering, siger Lea Sandroos.

Forbrugerne handler forskelligt

Selvom mange fravælger store forbrugsgoder og har fokus på at spare penge i øjeblikket, betoner Kirsten Østergaard Poulsen en fortsat diversitet i forbrugeradfærden.

Den seneste tid og sidste år med har ændret mange forbrugeres adfærd, men det er vigtigt at påpege, at vi ikke alle er ens, og vi agerer forskelligt i usikre tider. Vores købsadfærd er i høj grad linket til vores personlighed og værdier, så mens nogle for eksempel er åbne, nysgerrige og risikovillige, er andre bekymrede, påpasselige og tilbageholdende i købssituationer, udtaler Kirsten Østergaard Poulsen.

Basic & More er stiftet i 2021 og har foreløbigt ti butikker fordelt i landet. Virksomheden er ejet af lokale stiftere samt Ree-familien som siden januar 2022 har investeret i selskabet. Læs mere på

Pressefoto fra Basic & More.