Skip to main content
21. august 2023

Første gang på Plænen: Stjernedansere optræder under åben himmel

Det er første gang i Tivolis historie, at det anerkendte amerikanske dansekompagni danser på Plænen i Tivoli. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til danseforestillingen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Stjernedanserne fra det verdenskendte Alvin Ailey American Dance Theater bryder ud af Tivolis Koncertsal, hvor de ellers optræder, når de under åben himmel søndag den 27. august klokken 20.30 danser signaturværket Revelations på Plænen. Det er første gang i Tivolis historie, at det anerkendte amerikanske dansekompagni danser på Plænen i Tivoli. Når entréen til Tivoli er betalt, er der fri adgang til danseforestillingen.

Når mørket falder på og Tivolis farverige lamper begynder at lyse forlystelseshaven op, er det dansekompagniets signaturværk Revelations, som Tivolis gæster kan opleve på Plænen søndag den 27. august klokken 20.30. Selvom det i år er 18. gang siden 1981, at Alvin Ailey optræder i Tivoli, så er det første gang, at stjernedanserne danser udenfor på Plænen i Tivoli under åben himmel.

Det verdenskendte amerikanske dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater har historisk en tæt tilknytning til Tivoli og kan i år opleves i Tivolis Koncertsal fra den 29. august til den 2. september. Søndagen inden kan Tivolis gæster altså opleve de amerikanske stjernedansere indtage Plænen med mesterværket Revelations.

Siden 1960 har Revelations igen og igen betaget publikum over hele verden med sin perfekte blanding af ærbødig ynde og åndelige nærvær. Alvin Aileys karakteristiske mesterværk hylder og afspejler afroamerikanerens kulturelle arv, hvilket Ailey betragtede som en af USA´s rigeste skatte. Revelations tager 36 minutter.

Koreograferet, da dansekompagniets stifter Alvin Ailey var bare 29 år gammel, er Revelations en intim refleksion inspireret af barndomsminder, om at have deltaget i gudstjenester i Mount Olive Baptist Church i Texas og af forfatterne James Baldwin og Langston Hughes arbejde.

Alvin Ailey kan efterfølgende opleves i Koncertsalen

Det verdenskendte dansekompagni Alvin Ailey American Dance Theater og dets 32 dansere kan efterfølgende opleves i Tivolis Koncertsal, hvor de optræder med seks spektakulære shows fra den 29. august til den 2. september.

Ved forestillingerne i Tivoli i 2023 præsenterer Alvin Ailey American Dance Theater værkerne Roy’s Joys, Pas de Duke, Cry, The River og Dancing Spirit og inde i Tivolis Koncertsal kan publikum selvfølgelig også opleve det kendte signaturværk Revelations. Alvin Ailey i Koncertsalen kræver billet, som kan købes på Tivolis hjemmeside. Det er stadig muligt at sikre sig billetter til de seks forestillinger i koncertsalen, så man kan opleve alle seks værker.

Robert Battle, kunstnerisk leder af Alvin Ailey American Dance Theater, siger:

”Alvin Ailey American Dance Theatre begiver sig nu ud på sin første internationale turné siden 2019, og vi er begejstrede for at vende tilbage til København, hvor publikum har taget varmt imod kompagniet i mere end fire årtier. Siden vores første optræden i København i 1981 har Ailey igen og igen givet det danske publikum livsglade og tankevækkende forestillinger med Hr. Aileys mesterværker samt nye værker af nutidens mest ærede koreografer. I år er ingen undtagelse, og vi glæder os til at hylde dansen og dens evne til at samle folk fra alle dele af samfundet.”

Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli, siger:

”Vi er glade for at markere Tivolis 180-års fødselsdag ved at vise Alvin Aileys mest populære værk, Revelations, på Plænen for alle Havens gæster, inden kompagniets fantastiske dansere fylder Tivolis Koncertsal med flere livsbekræftende og energiske værker i de efterfølgende dage. Det bliver en uge med mange enestående danseoplevelser med afsæt i Blues, Jazz og Spirituals.”

Spilledatoer søndag den 27. august – Revelations på Plænen

Tirsdag den 29. august kl. 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke / Cry / Revelations
Onsdag den 30. august kl. 19.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Torsdag den 31. august kl. 19.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Fredag den 1. september kl. 19.00: Roy’s Joys / Pas de Duke/Cry/ Revelations
Lørdag den 2. september kl. 14.30: The River / Dancing Spirit / Revelations
Lørdag den 2. september kl. 19.30: Roy’s Joys / Pas de Duke/ Cry / Revelations
Der tages forbehold for ændringer.