Skip to main content
24. august 2023

Flere i hovedstaden får fedtreducerende behandlinger – også normalvægtige

Hovedstadens beboere tager på, og det har de senere år medført et boom i fedtreducerende behandlinger. Behandlingerne er ikke længere kun forbeholdt svært overvægtige.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA COSMO LASER

Hovedstadens beboere tager på, og det har de senere år medført et boom i fedtreducerende behandlinger. Behandlingerne er ikke længere kun forbeholdt svært overvægtige.

Over de seneste årtier har beboerne i Region Hovedstaden taget på i vægt. På fem år er andelen af moderat til svært overvægtige steget fra cirka 45 til 47 procent af regionens befolkning ifølge de nyeste tal fra Statens Institut for Folkesundhed. I takt med at flere er gået op i vægt, er andelen af fedmeoperationer i Region Hovedstaden steget med 61 procent på ti år, mens andelen af fedtsugninger er steget med 92 procent ifølge de nyeste tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Også nye fedtreducerende teknologier dukker op. Den nyeste teknologi i slankebehandling er fedtfrysning, som over et årti har bredt sig i et hastigt voksende skønhedsmarked.

Klinikken Cosmo Laser i Hørsholm oplyser, at fedtfrysning er en populær behandlingsform til normal- til let overvægtige personer, der ønsker fedtreducering af et kropsområde på 20 til 30 procent uden kirurgi.

Fedtreducerende behandlinger er ikke længere kun store indgreb, der omfatter operation og bedøvelse for de svært overvægtige. Mange har det med at finde fejl ved sig selv, og for vores normalvægtige kunder handler det typisk om at få mindsket topmaven, mandebrysterne eller rygdellen, siger Sarah Crone, der er medejer af Cosmo Laser i Hørsholm.

Tid vægtes over flid

Ifølge adfærdspsykolog Annemette Staal kan de fedtreducerende behandlingers popularitet forklares med, at vi lever i en perfekthedskultur.

Vi lever i en perfekthedskultur, hvor vi konstant føler os betragtet og vurderet på sociale medier. Det har skabt en større sundheds- og kropsbevidsthed, og flere tyr blandt andet til fedtreducerende behandlinger for at få en oplevelse af at passe ind i flokken, siger Annemette Staal og tilføjer:

 

Derudover er tid i dag en knap ressource, og derfor betyder det noget, at behandlingerne er bekvemme. I tråd med andre tendenser i samfundet, som måltidskasser, varelevering og abonnementsordninger, skal tingene i dag være så nemme og energibesparende som muligt. Mange vil gerne betale for fedtreduktioner, der sparer dem for tid i fitnesscentret – også selvom der blot er tale om få kilo på sidebenene.

Stadig et tabu

Selvom de fedtreducerende behandlinger er populære, er det for størstedelen af kunderne hos Cosmo Laser i Hørsholm ikke noget, man ønsker at tale højt om.

Vægt er et sårbart emne, og det kan være skamfuldt at stå frem med, at man får fedtreducerende behandlinger. Men jo mere de vinder frem, des nemmere bliver det at åbne op omkring dem, vurderer Annemette Staal.

Cosmo Laser er en dansk kæde af fem kosmetiske klinikker fordelt i landet, som tilbyder kosmetiske behandlinger med blandt andet botox, filler og laser. Klinikken er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Læs mere på Cosmo Laser | Eksperter indenfor kosmetisk laserbehandling

Fedtreducerende behandlinger er ikke længere kun store indgreb, der omfatter operation og bedøvelse for de svært overvægtige. PR.