Skip to main content
30. november 2023

Flere bedsteforældre køber i år julegaverne brugt i København

PRESSEMEDDELELSE FRA BØRNELOPPEN Andelen af genbrugshandlende danskere i 60’erne og 70’erne er vokset fra 57 til 68 procent på bare et år. Hos Børneloppen i Valby har det grå guld sat jagtens ind på brugte julegaver, kalendergaver og adventsgaver. 90 procent af de 18-30-årige har købt genbrug det seneste år, men selvom de unge fører […]

Af: Marie Daugbjerg | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA BØRNELOPPEN

Andelen af genbrugshandlende danskere i 60’erne og 70’erne er vokset fra 57 til 68 procent på bare et år. Hos Børneloppen i Valby har det grå guld sat jagtens ind på brugte julegaver, kalendergaver og adventsgaver.

90 procent af de 18-30-årige har købt genbrug det seneste år, men selvom de unge fører genbrugskapløbet er seniorerne på vej ind i kampen. Andelen af genbrugshandlende 61-75-årige er nemlig vokset fra 57 procent til 68 procent det seneste år. Det viser nye tal fra DBA’s genbrugsindeks 2023. Hos Børneloppen i Valby mærkes det tydeligt, at der er en stor tilstrømningen af en ny type kunder i butikken – de genbrugsglade bedsteforældre.

Det har i årevis været forældre til små eller halvsmå børn, der er kommet i forretningen for både at købe og sælge børnesager og børnetøj, men nu er den ældre generation altså også kommet på banen, siger Louise Skovborg, der er indehaver af Børneloppen i Valby.

Bedsteforældrene er på jagt efter gode og billige julegaver eller kalendergaver, og de kan godt lide, at de kan få noget for pengene. Så de holder sig ikke tilbage. Nogle gange har jeg tænkt, at noget i deres indkøbskurv da bestemt måtte være en julegave, men så har det været en adventsgave, så de forkæler altså deres børnebørn, tilføjer Louise Skovborg.

Forbrugsfest smager bedre brugt

Genbrugshandlen har generelt oplevet stor fremgang de seneste år, hvor corona, inflation og et stigende fokus på klima ifølge livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg har skabt røre i forbrugets andedam.

Der har været mange år med høje konjunkturer og forbrugsfest, men det gav også lidt dårlig smag i munden, når man så, at vi brugte flere og flere penge hvert år til jul. Det er blevet mere alment accepteret at handle brugt, også fordi det betyder, at vi tager et ansvar, siger Mads Arlien-Søborg.

På kun et år er andelen af danskere, der generelt gerne vil forære en brugt gave steget fra 42 til 52 procent, ifølge DBA’s Genbrugsindeks.

Dét hitter i julehandlen hos Børneloppen i Valby
  • Paw Patrol (figurer, legetøj, udstyr)

  • Pokemon (både kort og legetøj)

  • Barbie (dukker, tøj, udstyr)

  • Hårpynt (sløjfer, elastikker, hårbøjler)

  • Pixibøger og andre små bøger

  • Klassiske legetøjsmærker som LEGO og BRIO

  • Små biler

  • Dukker, dukketøj og andet dukkeudstyr (for eksempel dukkevogne)

  • Krea-legetøj (perler, glimmer, modellervoks)

  • Klistermærke

Børneloppen er en landsdækkende kæde af loppesupermarkeder, hvor private kan sælge og købe alt til børn – tøj, legetøj, barnevogne, ventetøj og meget mere. Børneloppen gør det sjovt og overskueligt at shoppe og sælge genbrug til børn. Læs mere på www.boerneloppen.dk