Skip to main content
3. marts 2023

Fire personer anholdt for røverier mod taxaer og kiosker

I en koordineret aktion anholdt Københavns Politi i dag fire personer, som mistænkes for at stå bag røverier mod tre taxaer og to kiosker. De anholdte fremstilles i grundlovsforhør fredag.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KØBENHAVNS POLITI

I en koordineret aktion anholdt Københavns Politi i dag fire personer, som mistænkes for at stå bag røverier mod tre taxaer og to kiosker. De anholdte fremstilles i grundlovsforhør fredag.

En målrettet efterforskning af fem røverier, hvor gerningsmændene har truet med en pistol, førte i dag til anholdelse af fire personer. De er mistænkt for henover seks dage i januar at have røvet tre taxaer og to kiosker. 

De fire anholdte er mænd på henholdsvis 20, 20, 22 og 25 år, og de blev anholdt på forskellige adresser i Hovedstadsområdet. Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagninger, hvor der bl.a. blev beslaglagt kontanter, en mindre mængde hash og tøj, som kan knyttes til røverierne.

Det første røveri fandt sted den 10. januar, hvor der blev bestilt en taxa til en adresse i Brønshøj. Da taxaen ankom, blev chaufføren truet med en pistol til at udlevere sine kontanter. Samme fremgangsmåde blev benyttet to dage senere og igen den 16. januar, hvor taxaen dog blev bestilt til en adresse i Hvidovre.

Det første kioskrøveri fandt stedet om aftenen den 14. januar, hvor en ekspedient blev truet med pistol og frarøvet et større kontantbeløb. To dage senere, kort inden et af røverierne mod en taxa, begik to gerningsmænd røveri mod en kiosk på Frederiksberg, hvor der også blev røvet et kontantbeløb.

Det er grov kriminalitet, som vi mener, at de anholdte i forskellige konstellationer står bag, og der er i forbindelse med efterforskningen beslaglagt to pistoler, som er ved at blive undersøgt nærmere. Vi har efterforsket sagerne intenst, og jeg vil ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser,” siger politikommissær Poul Hansen fra Københavns Politi.

De fire anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør fredag kl. 9.30 i Københavns Byret, hvor anklageren vil begære dørlukning.