Skip to main content
15. maj 2023

Fantastisk løbefest i København

Copenhagen Marathon havde inviteret til løbefest på en ny rute og i et nyt startområde. På trods af varmen havde gæsterne en fantastisk dag.

Af: Viktor Bork | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA SPARTA ATLETIK OG LØB

Copenhagen Marathon havde inviteret til kæmpe løbefest på en ny rute og i et nyt startområde. Og på trods af varmen havde gæsterne en fantastisk dag i vores smukke hovedstad. Nu skal der kigges frem mod nye mål for løbet.

Det er altid med sommerfugle i maven, at man slår dørene op til en fest, når der står over 12.000 løbeglade gæster og mere end 100.000 af deres nærmeste bekendte og københavnere på den anden side. Især når festen bliver holdt et nyt sted.

Sommerfuglene blev dog hurtigt erstattet med smil, efterhånden som deltagerne ved årets Copenhagen Marathon satte kursen fra det nye startområde på Øster Allé ved Fælledparken og ud på den nye rute gennem de københavnske gader. Og her blev de mødt af et væld af tilskuere, hvor stemningen sendte tankerne tilbage til i sommer, da der blev afholdt Tour de France i Hovedstaden.

Hovedstaden viste sig fra sin smukkeste, men også varme side. Derfor var der inden løbet blevet opfordret til at drikke rigeligt med væske både før, under og efter løbet. Samtidig var  Copenhagen Marathons dygtige medic-team på plads langs hele ruten og i målområdet, hvor de beviste, at vi har set-uppet til at håndtere et maratonløb på en ekstra varm og solrig dag.

2023 bød også på det stærkeste elitefelt i Copenhagen Marathons 43-årige historie. Og der blev i den grad løbet stærkt. Især kvinderne satte deres aftryk på dette års løb. For andet år i træk blev løbsrekorden for kvinder slået, da Rodah Chepkorir Tanui fra Kenya løb 2:23,14, hvilket også er nok til en placering på Top-50 for kvinder på Season Outdoor 2023 Toplist i verden.

Klapsalverne på Øster Allé var heller ikke til at stoppe, da sidste års kvindelige DM-vinder, Karen Ehrenreich, kom i mål. Den 38-årige Aarhus 1900-løber havde ingen problemer med at forsvare sin titel. Hun krydsede målstregen i tiden 2:35,02 timer, hvilket er den hurtigste sejrstid for kvinder ved et DM siden 2003.

Og begge resultater er noget, som glæder administrerende direktør for Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg.

“Vi har en stor ambition om at få endnu flere kvinder tilbage på maratondistancen. Efter Covid 19-epidemien har mændene været lidt hurtigere til at finde tilbage til maratonløb, så nu vil vi gerne have flere kvinder på startstregen. Alle skal føle, at de kan løbe med, og jeg tror, at de flotte resultater, vi i dag har set fra de kvindelige løbere, kan være med til at motivere og inspirere mange andre,” siger Dorte Vibjerg.

Og mens de sidste skilte og klapborde på ruten er ved at blive fjernet, er det tid til at se frem. Med det store og nye startområde på Øster Allé har Copenhagen Marathon nemlig fået de perfekte rammer til at vækste og trække endnu flere løbere til hovedstaden. Og meget gerne løbere fra udlandet, som i år stod for 48 procent deltagerne.

“Og vores ambitioner for Copenhagen Marathon stopper ikke her. Vi glæder os til at give endnu flere løbere en fantastisk oplevelse i vores hovedstad i fremtiden. Ambitionen er at komme op på 15-20.000 deltagere i løbet af få år,” fortæller Dorte Vibjerg.

 

“Samtidig har det været fantastisk at arbejde sammen med Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen om at give så mange løbere en dag, de aldrig glemmer. Og så er vi også utroligt glade for samarbejdet med Metroselskabet, der har gjort et stort arbejde med at fragte deltagerne til og fra området. Det har været et skønt samarbejde, der på alle måder har samlet byen.“

Resultater, Copenhagen Marathon 2023:

Kvinder

1. Rodah Chepkorir Tanui, Kenya 2:23,14 – løbsrekord
2. Valentina Mateiko, Kenya 2:25,05
3. Philippa Bowden, Storbritannien 2:29,16
9. Karen Ehrenreich, Aarhus 1900 2:35,02 – DM-guld
15. Stine Schønning, NBRO RC 2:45,10 – DM-sølv
17. Kamilla Sofie Vallin, VO2RC 2:46,47 – DM-bronze

Mænd

1. Solomon Kirwa, Kenya 2:09,12
2. Kenneth Keter, Kenya 2:09,41
3. Edwin Kiptoo, Kenya 2:09,51
8. Omar Hassan, AGF 2:14,21 (ikke DM-startberettiget)
9. Jacob Sommer Simonsen, AGF 2:14,46 – DM-guld
13. Rune Bækgaard, AGF2:18,54 – DM-sølv
16. Mark Olsen, Hechmann RC 2:19,44 – DM-bronze