Skip to main content
2. november 2022

To mænd fængslet for at svindle ældre

Politiet har anholdt to unge mænd, som mistænktes for kontaktsvindel mod ældre. De to mænd er d. 25. oktober blevet fængslet i fire uger.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Politiet har anholdt to unge mænd, som mistænktes for kontaktsvindel mod ældre. De to mænd er her til eftermiddag blevet fængslet i fire uger.

Her til formiddag har København Vestegns Politi anholdt to mænd på 25 år, som mistænktes for såkaldt kontaktsvindel mod ældre borgere. De to er mistænkt for at have kontaktet de ældre under påskud af, at de var bankansatte, og i den forbindelse fået de ældre til at udlevere deres hævekort og kode. Efterfølgende er hævekortene blevet misbrugt.

De to mænd er mistænkt for i alt 45 tilfælde af svindel, som er fundet sted i Albertslund, Glostrup, Hvidovre, Brøndby og Rødovre. De to mænd er her til eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

”Retten har vurderet, at der var begrundet mistanke om at de to mænd havde begået kontaktsvindel for omkring 100.000 kr.”, siger specialanklager Britt Thagaard-Hansen.

Kontaktsvindel er en kriminalitetsform, som politiet desværre ser en del for tiden. For at imødegå svindel, så opfordrer politiet til at man husker:

*Banken (eller politiet) vil aldrig bede dig udlevere følsomme oplysninger over telefonen

*Banken (eller politiet) vil aldrig komme hjem til dig for at hente dit hævekort eller din kode

*Hvis nogen, der giver sig ud fra at komme fra banken, møder op hjemme hos dig, så afvis at lukke dem ind

*Hvis du har mistanke om, at du er ved at blive udsat for kontaktsvindel, så ring 114

”Det er ganske i orden at være skeptisk, og vi opfordrer til, at man taler med sine ældre familiemedlemmer om denne usle form for kriminalitet,” siger politikommissær Carsten Knudsen.

De to mænd er anholdt på baggrund af efterforskning.