Skip to main content
9. maj 2023

Få et hurtigt overblik over de trafikale påvirkninger søndag den 14. maj i forbindelse med Copenhagen Marathon

Om under en uge lægger København veje til, når 12.500 deltagere skal deltage til Copenhagen Marathon. Arrangørerne forventer tusindvis af tilskuere langs ruten.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA SPARTA ATLETIK OG LØB

Om under en uge lægger København veje til, når 12.500 deltagere skal deltage til Copenhagen Marathon. Arrangørerne forventer tusindvis af tilskuere langs ruten.

For at hjælpe byens borgere og tilskuerne mest muligt, henviser arrangørerne, Sparta Atletik & Løb, til at man orienterer sig på cphmarathon.dk/trafik. Det trafikale univers, som blandt andet også indeholder et interaktivt kort, skal give et hurtigt og godt overblik over, hvordan man nemmest bevæger sig gennem København, når Danmarks største maraton løber af stablen.

”Copenhagen Marathon er en international begivenhed med nogle af verdens hurtigste maratonløbere og tusindvis af deltagere. Det er et kæmpe sportsevent, og derfor anbefaler vi også, at man orienterer sig på vores hjemmeside eller bruge det interaktive kort,” lyder det fra Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb og uddyber:

”Med den nye rute har vi virkelig tænkt København og borgerne ind i arrangementet. Nu er det kun nødvendigt med en trafiksluse på Nørre Farimagsgade, hvor det tidligere har været nødvendigt med flere.”

Børnene får deres eget maraton

Allerede fra lørdag tager børnene hul på festlighederne, hvor de kan deltage til CPH Mini Marathon – et “maraton” for de mindste. Børnene skal løbe fra den officielle start- og målportal på Øster Allé, hvorefter de skal tilbagelægge 1 eller 2km i løbeskoene. I forbindelse med børnenes løb vil Øster Allé være spærret fra Edel Sauntes Allé til Per Henrik Lings Allé fra lørdag morgen 6.00.

Benyt offentlig transport

På dagen vil Metro, S-tog og regionaltog ikke være berørt af løbet, til gengæld vil flere busruter på dagen være omlagt. Metroen vil være en god mulighed for både tilskuere og beboere at komme rundt eller på tværs af ruten hele dagen under løbet.

Trafikhotline

Har du spørgsmål til trafik i forbindelse med Copenhagen Marathon søndag den 14. maj 2023, kan du kontakte os på trafik@sparta.dk eller på +45 2223 8333

Fakta om Copenhagen Marathon

  • Dette års Copenhagen Marathon er den 44. udgave
  • Copenhagen marathon er et World Athletics Road Race Label event
  • Deltagerrekorden blev sat i 2019, hvor 13.281 var tilmeldte
  • I år forventer arrangørerne 12.500 deltagere
  • Indtil videre tegner udenlandske deltagere sig for cirka 47 procent af det samlede deltagerantal
  • Løbet arrangeres af Sparta Atletik & Løb, som er en non-profit forening