Skip to main content
6. marts 2023

Efter 200 år vækkes Folkefesten i Charlottenlund Slotshave til live

Den første weekend i juni kan du komme med til to dages festival med musik og underholdning, der samler flere generationer til et moderne eventyr, på Charlottenlund Slot.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA CHARLOTTENLUND SLOT APS

Der var engang, hvor folket tog til fest i det grønne ved Charlottenlund Slot. Nu genfortrylles den gamle slotshave nord for København den første weekend i juni med to dages festival med musik og underholdning, der samler flere generationer til et moderne eventyr.

Sommersol på Slottet. Sådan hedder en ny weekend-festival 2.-3. juni 2023 skabt af Charlottenlund Slot, folkene bag Musik i Lejet, Good Boys Agency, og Bellevue Teatret.

Nærmest midt i slotshaven: På en skjult perle af en festivalplads – bag det tidligere Danmarks Akvarium og til venstre for slotsstien, når man kommer fra Øresund – vil to scener omkranset af hyggelige telte og smuk lyssætning dukke frem mellem havens gamle ege- og bøgetræer.

Her kommer Sommersols gæster til at møde kunstnere som Scarlet Pleasure, Alex Vargas, Gifft, Bathsheba, Thor Farlov, Guldimund, Hans Philip, Niclas Sahl og skuespiller Caspar Philipson. Et skarpt festivalprogram med noget af det bedste fra den danske musikscene.

Festival-prinsesse
Der er i det hele taget lagt op til eventyr i kongens gamle dyrehave Charlottenlund, som lægger navn til hele byen. Det fortæller Andreas Grauengaard fra Good Boys Agency, som med stor succes har stået for Tisvildefestivalen Musik i Lejet de sidste 13 år.

Vi har skabt en lille ny festival-prinsesse “Sommersol”, og hun bliver lige så skøn, som når vi laver musik i lejets strandkant,” fortæller Andreas Grauengaard:

Den gamle historiske slotshave er allerede nu fuld af trylleri, og så kommer vi med musikalske perler og overraskelser og inviterer de frivillige og betalende gæster til at digte med på eventyret lige fra “Der var engang” til “De levede lykkeligt til deres dages ende.

Cykelmyg og Eventyr på Slottet
Lørdag formiddag vil festivalen særligt byde de yngste på trylleri, når Flying Superkids Junior optræder. Alle under 13 år kommer gratis med ifølge voksne med billet.

Her bidrager Bellevue Teatret også i det grønne med een af sine allerstørste maskotter for børn og familier Cykelmyggen Egon, der sætter gang i det store CykelmygCykelrace, mens dansemyggen byder op til dans for alle myggepiger og drenge ved den lille skovsø.

Bellevue Teatret afholder desuden kongelige saloner i Riddersalen, Eventyr på Slottet, hvor gæsterne trakteres med musik, sang og historier: En kongelig salon for børn – og en for de voksne.

Sommersol vil engagere lokalt
Sommersol inddrager ikke blot det lokale teater men inviterer også lokale forretningsdrivende og restauranter til at bidrage.

Og netop aspektet med at inddrage kunstnere og lokalsamfund i Gentofte i en fest med så dybe historiske rødder, gør Sommersol på Slottet helt unik, fortæller Charlottenlund Slots direktør Mads Hedegaard:

Når vi alle er medskabere af sommerfesten og mødes i slotshaven for at lytte til musik og spise og drikke i telte, så gør vi som folk gjorde her for 200 år siden, tæt på kongemagten. Nu kan vi endda invitere folk helt ind på Slottet. Det er der noget magisk i.

Bliv en del af historien
På den måde bliver festen også en hyldest til Danmarkshistorien:

Vi skylder Slots- og Kulturstyrelsen og ikke mindst Gentofte Kommune en stor tak for at se og støtte visionen,” udtaler Mads Hedegaard med henvisning til kommunens grønne lys til Sommersol på Slottet, hvor det er planen ikke bare at engagere det lokale teater, kunstnere og gymnasierne, men også det lokale erhvervsliv:

Vi glæder os rigtig meget til at samle hele lokalområdet om eventen, så vi kan skabe en kæmpe succes. Vi får brug for mange gæster, frivillige og leverandører til festivalens madboder, som vi vil forbeholde de lokale erhvervsdrivende ret til først at byde ind på.