Skip to main content
24. november 2023

Dronningen, Oh Land og fem dansende krager til prøve på Snedronningen

Kostumerne blev kigget efter i sømmene, og dele af scenografien blev justeret, da Tivoli i onsdags havde prøve i kostumer på juleballetten Snedronningen, som har repremiere i Tivolis Koncertsal den 30. november.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA TIVOLI

Kostumerne blev kigget efter i sømmene, og dele af scenografien blev justeret, da Tivoli i onsdags havde prøve i kostumer på juleballetten Snedronningen, som har repremiere i Tivolis Koncertsal den 30. november. Nanna Øland Fabricius, bedre kendt som Oh Land, har skabt musikken til Snedronningen, og hun havde nyt at fortælle om balletten. H.M. Dronning Margrethe, der har skabt scenografi og kostumer, var også mødt op for at overvære de balletdanserne, der optrådte i kostumer. Det blev også afsløret, at Nøddeknækkeren vender tilbage som juleballet i Tivoli i 2024, hvor Dronningen igen er en del af holdet.

Foran Dronning Margrethe, Nanna Øland Fabricius også kendt som Oh Land og balletchef Peter Bo Bendixen blev der danset en særlig kragescene, hvor balletdanserne har krager placeret på hovederne.

Da Dronningen blev spurgt, hvordan det kan være, at hun sammen med resten af holdet nejer på scenen, når forestillingen er forbi, svarede majestæten:

Det er en stor taknemmelighed for det store hold, der har gjort en kæmpe indsats for at balletten lykkes. Både dem vi alle sammen har set og klappet ad og de mange bagved, som har gjort lige så meget, for at det kan lade sig gøre. 

Dronningen fortalte også, at hun da også får sommerfugle i maven, når hun står foran publikum.

Det skal man have. Ellers tror jeg ikke, at det går godt.

Under prøven fortalte Nanna Øland Fabricius, at hun har arbejdet på en ny vokal til musikken til Snedronningen, som for første gang kan opleves til repremieren den 30. november. Det er tredje gang, at Snedronningen opføres i Tivoli.

Oh Land, som har lavet musik til balletten, har fået en sopran til at synge vokalen i 2023-opsætningen af Snedronningen:

Da jeg var til den første prøvedag, der hørte vi et lille uddrag af forestillingen, hvor jeg med det samme fik lyst til at ændre vokalen på selve Snedronningen. Så nu har jeg lavet en genindspilning med en sopran, der hedder Sofie Lund. Nu er det jo tredje gang, at Snedronningen bliver opsat, så jeg har jo ikke nogen undskyldninger for ikke at ændre noget, hvis jeg er utilfreds. Jeg glæder mig til at høre det på scenen, det har jeg ikke hørt endnu, men jeg synes virkelig, at det giver en fed karakter til Snedronningen. 

Se interview med Oh Land og hendes mand (Adi) her.

Peter Bo Bendixen, Balletchef i Tivoli, fortæller:

For mange er det en fast tradition at opleve årets juleballet i Tivolis Koncertsal, og det er mig en stor glæde, at vi i år endnu en gang kan præsentere Snedronningen, Tivolis egen fortolkning af H.C. Andersens tidløse eventyr. I opførelsen af det udødelige og magiske eventyr medvirker, ud over Tivoli Balletteaters faste dansere, en række talentfulde balletbørn fra Tivolis Balletskole. Yuri Possokhov har stået for koreografien, Oh Land for musikken og Dronning Margrethe har skabt kostumer og scenografi. Det bliver en stor fornøjelse at samle hele holdet igen, og vi glæder os i Tivoli til at byde både børn og voksne velkommen til endnu en uforglemmelig jul med Snedronningen.

Gensyn med Nøddeknækkeren 2024

Det blev også afsløret, at Nøddeknækkeren vender tilbage som juleballet i Tivoli i 2024, som Dronningen også har lavet kostumer og scenografien til. Det er sjette gang, at Nøddeknækkeren opføres.

Dronningen, som har stået for scenografien og kostumerne til Nøddeknækkeren, siger:

Den er jo blevet synonym med juleforestillinger over alt i verden. Dels fordi, det er vidunderligt musik og dels fordi det er en sød historie. Historien er sådan skruet sammen, at man egentlig kan gøre meget forskelligt med den, og det vil man også se rundt omkring. Vidt forskellige fortolkninger og udformninger af balletten. Her har vi lagt meget an på, at det foregår i Tivoli, og derfor at Tivoli spiller en rolle i sig selv i balletten.

Pressefotos: Keld Navntoft, Tivoli.

Du kan se en video med interviews og klip fra prøverne nedenfor.