Skip to main content
2. maj 2023

Den 3. maj testes sirenerne – nu også på din telefon

Traditionen tro bliver sirenerne testet af kl. 12 den første onsdag i maj. Men i år kan du også forvente et alarmsignal på din telefon.

Af: Rikke Hansen | Foto:

Traditionen tro bliver sirenerne testet af kl. 12 den første onsdag i maj, som i år falder på den 3. maj. Men i år kan du også forvente et alarmsignal på din telefon. 

Du skal ikke få et chok, når landskabet både inde og ude i morgen fyldes af sirenesignaler fra kl. 12 og et kvarter frem. Det er kun Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiets årlige test af, om sirenerne stadig virker.  

I år er der dog udviklet en tilføjelse til de fysiske sirener, som skal sikre, at alle og enhver hører signalet. Den hedder S!RENEN og afspiller over din telefon. 

Automatisk telefonsirene 

Varslingssystemet er lavet med en helt speciel lyd og vibration, så du ikke kan forveksle det med din telefons sædvanlige notifikationslyde. S!RENEN lyder på din telefon, uden at du har gjort noget på forhånd – det er altså ikke en app, og du har ikke mulighed for at slå det fra. 

Du skal derfor ikke foretage dig noget i morgen kl. 12 – du skal kun vente på, at det stopper, præcist ligesom du plejer med de fysiske sirener. 

Den mobile alarm erstatter ikke de fysiske, men supplerer kun, så du hurtigere og nemmere får den nødvendige information i eventuelle faresituationer.  

Læs mere på S!RENEN.dk