Skip to main content
25. september 2023

Danmarks næststørste klatrehal åbner på Amager

Til vinter åbner klatrekæden Boulders en klatrehal på Amager, der med sine 1650 kvadratmeter bliver landets næststørste klatrehal.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA BOULDERS

Til vinter kan amagerkanerne se frem til en ny klatrehal, som klatrekæden Boulders står bag. Der er fuld gang i byggeriet af hallen, der med sine 1650 kvadratmeter bliver landets næststørste klatrehal.

Til vinter bliver Flyverbyen på Amager en klatrehal rigere. Det er den store danske klatrekæde Boulders, som står bag klatrehallen, der netop er ved at blive bygget. Det 1650 kvadratmeter store lokale kommer til at rumme faciliteter for klatrere på alle niveauer, en økologisk café, et styrketræningsområde og en børnevenlig afdeling. Dermed får Amager landets næststørste klatrehal.

Det er den store efterspørgsel fra amagerkanerne, der har fået Boulders til at flytte ind i Flyverbyen. I Boulders’ klatrehaller i Valby og København Sydhavn kommer 600 af klatremedlemmerne fra Amager, og for alle dem er det mere bekvemt med en klatrehal på øen.

Amager har et fantastisk og engagerende sports- og kulturområde, som vi ønsker at være en del af. Vi har planer om at bygge en vild klatrehal med plads til alle fra begynder- til elitefolk, siger Martin Petersen, direktør og medejer af Boulders, der indtil byggeriet står klart henviser til Boulder’s andre klatrehaller i hovedstadsområdet.

Faciliteter for små og store

Moderne bouldering-vægge, børnevenlige klatrevægge og et styrketræningsområde, der kan gøre det ud for et lille fitnesscenter, er blandt faciliteterne i Boulders’ nye klatrehal.

Vi vil gerne give fitnesscentrene kamp til stregen og få flere i gang med at motionere gennem klatrehallens mange muligheder for at lege sig stærk i et socialt klatrefællesskab. Derfor sørger vi for variation med mange typer klatrevægge og nye klatreruter hver uge for at udfordre klatrerne og styrke deres sportsgejst, siger Martin Petersen.

Klatrehallen får blandt andet et stort Kilter Board, som er en interaktiv klatrevæg, der er styret gennem en app med et stort globalt klatrefællesskab.

Et aktiv for Amager

For en ø som Amager kan en klatrehal være et vigtigt bidrag til at tiltrække beboere. Det vurderer Egon Noe, der er professor i landdistriktsudvikling ved Syddansk Universitet og forsker i faktorer, der tiltrækker beboere til kommuner.

Gode rammer for ungdomslivet er et vigtigt tiltag for både at fastholde og tiltrække unge og børnefamilier til et byområde. En klatrehal skaber mulighed for fællesskab og fritidsaktivitet, som mange efterspørger i dag, siger han.

Byggeriet bliver bæredygtigt med blandt andet bambusvægge, FSC-mærket træ, certificeret miljøvenlig kvotestrøm og en økologisk café. Det forventer Martin Petersen også vil være i amagerkanernes ånd.

Klatreformen bouldering foregår i dag typisk på lave indendørs klatrevægge med madrasser som faldunderlag, men oprindeligt blev sporten udøvet på naturens klipper og større stenformationer. I byggeriet på Amager har vi et bæredygtigt fokus med respekt for miljøet og den natur, som har foræret os muligheden for at klatre, siger han.

Boulders’ klatrehal får adresse på Amager Landevej 233, 2770 Kastrup. Der vil være åbent for besøgende mellem klokken 10 og 22 alle ugens dage. Styrketræningsområdet vil være åbent for medlemmer før resten af hallens åbningstider med tidlig ubemandet morgenadgang.

Boulders er en landsdækkende klatrekæde med afdelinger i Aarhus, København og Odense, som har eksisteret siden 2009. Med ugentlige opdateringer af klatreruter på otte sværhedsgrader er der udfordringer for både nye som erfarne. Læs mere her.