Skip to main content
23. maj 2023

Copenhagen Pride, DFDS og Volvo Trucks går sammen om en mere bæredygtig Pride

Den ikoniske Copenhagen Pride Parade overgår som første Pride-parade i verden til at bruge 100% elektriske køretøjer.

Af: Isabella Ravn | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA COPENHAGEN PRIDE

Den ikoniske Copenhagen Pride Parade overgår som første Pride-parade i verden til at bruge 100 % elektriske køretøjer. Det er et kæmpe skridt mod at blive en mere bæredygtig begivenhed, der samtidig fremmer menneskerettigheder og LGBTI+ ligestilling. Og det kan kun lade sig gøre takket være partnerskaberne med DFDS, Volvo Trucks og PrideUP, Copenhagen Prides interne bureau.
Klimakrisen er en menneskerettighedskrise

I de seneste år har Copenhagen Pride taget flere tiltag for at blive en mere bæredygtig begivenhed, som for eksempel brug af genanvendelige kopper og bionedbrydelig konfetti. Dette er en del af en langsigtet strategi for organisationen, som anerkender vigtigheden af en fælles indsats for en grønnere fremtid. Flere undersøgelser har vist, at LGBTI+ personer er særligt hårdt ramt af klimakrisen, og det er et fælles ansvar at rette op på skaden.

Klimakrisen er så absolut en LGBTI+ krise, og verden over er vores miljø ofte hårdere ramt end andre. Forflytning, hjemløshed, fattigdom, social eksklusion og dårlig mental sundhed kan alle være direkte forbundet med klimakrisen, og det er vores ansvar at gå forrest på dette område, siger Lars Henriksen, politisk forperson for Copenhagen Pride.

Partnerskab for bæredygtighed

Samarbejdet med DFDS og Volvo Trucks om dette projekt startede igennem en samtale med PrideUP om vigtigheden af en bæredygtig dagsorden, som alle fire parter er helt enige om.

DFDS arbejder målrettet på at reducere sit CO2 udslip fra alle dele af virksomheden. Målet er at være klimaneutral senest i 2050 og at have reduceret sine emissioner med 45 % inden 2030. Et vigtigt skridt i retning af at nå dette mål har været at investere i 125 elektriske lastbiler, der i dag udgør Nordens største flåde af e-trucks. Ved udgangen af juni vil omkring 60 elektriske lastbiler køre på de europæiske veje. Og det er fra denne flåde, at DFDS vil levere de elektriske lastbiler, der tilbydes parade-deltagerne gennem PrideUP.

Som en mangeårig partner med Copenhagen Pride, en stærk tilhænger af LGBTI+ rettigheder og som deltager i pride-relaterede aktiviteter i mange lande, var det naturligt for os at gå sammen med Copenhagen Pride og levere de elektriske lastbiler, der vil gøre dette års parade til den første i verden, der overgår til 100% elektriske køretøjer. Vi er stolte over at muliggøre denne vigtige milepæl, som kombinerer bæredygtighed med vores støtte til diversitet og mangfoldighed, siger Niklas Andersson, Executive Vice President, DFDS Logistics.

DFDS trækker 30 lastbiler ud af deres nuværende drift i Danmark og Sverige for at imødekomme behovet hos så mange paradedeltagere som muligt.

Fuldt elektrisk flåde

Lastbilerne i dette års fuldt elektriske flåde er fremstillet af Volvo Trucks, en af Copenhagen Prides hovedpartnere. Efter at have lanceret de første elektriske lastbiler i 2019 og med et komplet sortiment af elektriske lastbiler i serieproduktion har Volvo taget føringen på markedet for tunge elektriske lastbiler efter første kvartal af 2023, både i Europa og Nordamerika.

Volvo Group stræber efter at skabe en rummelig kultur, hvor alle kan bidrage til virksomheden med deres fulde potentiale og blive accepteret for den, de er. Det viser sig blandt andet i Volvo Groups involvering i Pride rundt om i verden og i en passioneret indsats for mangfoldighed. Passion er en af Volvo Groups kerneværdier, og Volvos mangfoldige og inkluderende arbejdsmiljø er en af deres passioner. Volvo Group mener, at en mangfoldig og inkluderende kultur styrker organisationen og hjælper dem til at præstere på en bedre måde.

Det er derfor et naturligt næste skridt at samarbejde med Copenhagen Pride og DFDS om at gøre dette års Copenhagen Pride til en grønnere parade ved at bruge elektriske Volvo-lastbiler fra DFDS’ flåde.

Det er en fornøjelse og en fordel for alle, at dette års Pride Parade den 19. august bliver verdens første Pride-parade, der skifter til elektriske køretøjer og bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Det er en unik mulighed for alle deltagere i Copenhagen Pride for selv at opleve, hvad Volvos elektriske lastbiler vil betyde for nuværende og fremtidige generationer. I år er vi en af Copenhagen Prides hovedpartnere, og vi hylder dette års Pride-tema med ‘Come Together towards zero emissions’, siger Peter Ericson, administrerende direktør hos Volvo Danmark.

I alt 30 lastbiler er blevet forberedt til Copenhagen Pride Parade, komplet med trailer og sikkerhedsudstyr leveret af TIP. De kan køre hele Pride Parade med lydanlæg, toiletter og DJ’s, der drives af batteriet i lastbilen, og alt sammen uden CO2-emissioner.

At bekæmpe klimakrisen er en rejse snarere end et mål, og skiftet til elektriske lastbiler i Copenhagen Pride Parade er et skridt i retning af en grønnere og mere bæredygtig begivenhed.

Denne ændring er en del af vores langsigtede strategi, men det er et afgørende skridt, forklarer Steve Taylor, sekretariatschef for Copenhagen Pride. For mange mennesker er Pride-parade synonymt med vores organisation – og med god grund! Den er højlydt, farverig og et politisk statement for ligestilling. Med dette nye initiativ er det også en meget synlig demonstration af vores engagement i at gøre vores del for at sikre en bedre og grønnere fremtid for alle. Det er indbegrebet af vores tema Come Together, hvor vi ønsker at fremhæve, hvor langt vi kan nå, når vi arbejder sammen.

Fakta
● En Grønnere Parade er et samarbejde mellem Copenhagen Pride, Volvo Trucks, DFDS og PrideUP om at levere verdens første Pride Parade, der overgår til udelukkende elektriske køretøjer.
● I gennemsnit sparer en eTruck DFDS 52,3 ton CO2-udledning om året.
● Copenhagen Pride Week finder sted fra den 12.-20. august.
● Copenhagen Pride Parade 2023 finder sted den 19. august, hvor den starter ved Frederiksberg Rådhus og bevæger sig gennem byen for at ende på Rådhuspladsen.
● Du kan få flere oplysninger om LGBTI+ rettigheder og klimakrisen ved at læse disse artikler fra Earth Day, Down to Earth og Carbon Literacy Project.

Pressefoto: Copenhagen Pride. Fotograf: Mathias Schneider