Skip to main content
12. marts 2024

Birdie donerer indeklimafugle til børn ved Byens Skole i Valby

Efter en måneds indsats er det lykkedes Birdie, producenten af de gule indeklimafugle, der hænger med næbbet, når CO2-niveauet i luften er for højt, at donere indeklimafugle til Byens Skole. Det er noget, der vil have en direkte positiv indvirkning på børnene og deres læring.

Af: Birdie | Foto: Birdie
PRESSEMEDDELELSE

Initiativet til at donere indeklimafugle til skoleelever blev taget, efter at DTU og Realdania offentliggjorde en rapport, der afslørede, at 90 procent af skoleelever er udsat for dårligt indeklima hver eneste dag.

En forpligtelse til at bidrage til skoleelevers hverdag

Birdie følte en dyb forpligtelse til at bidrage til at løse dette problem og lancerede kampagnen for at give eleverne en bedre luftkvalitet.

Da vi blev opmærksomme på undersøgelsen fra DTU og Realdania, der viste, at 90 procent af de danske folkeskoler har dårlig luftkvalitet, besluttede vi at gøre en indsats i samarbejde med Børnelungefonden for at forsøge at løse dette problem, siger Hans Augustenborg, medstifter af Birdie.

Bred støtte offentlig

Gennem kampagnen “Køb 1 Birdie, doner 1 Birdie” opfordrede Birdie kunderne til at købe en Birdie, og for hver solgt fugl ville de donere en til et dansk klasseværelse. Dette enkle, men effektive initiativ blev støttet af en af Danmarks største børnestjerner, influenceren Lakserytteren, som blev initiativets ansigt udadtil.

Initiativet har ikke kun fået bred støtte fra offentligheden, men er også blevet bemærket i en række medier, og har nået ud til over hele 1.500.000 danskere.

Vi vil gerne takke alle, der har støttet vores kampagne sammen med Børnelungefonden. Vi er overvældede over responsen og glæder os til at se vores fugle flyve ind i klasseværelserne og give børnene ved Byens Skole bedre luftkvalitet, slutter Hans Augustenborg.

Fakta:

Om Birdie: 

Birdie er en dansk designvirksomhed, der har udviklet en funktionel og praktisk CO2-måler. Birdie falder ned, når CO2-niveauet er højere end 1000 ppm i mere end 10 minutter. Når CO2-niveauet falder til under 800 ppm igen, vender Birdie automatisk tilbage til stående position. Birdie er nem at montere med et vægbeslag og 1 skrue + 1 rawplug og har en levetid på op til 8 måneder ved regelmæssig brug. Læs mere på deres hjemmeside.