Skip to main content

Klimavandring på Danmarks Overtræksdag

På dagen hvor danskerne har brugt deres del af klodens ressourcer, vandrer tre generationer ned ad Strøget for at opfordre politikerne til at få vendt klima-skuden. På Earth Overshoot Day, den 28. marts, kl. 15:30, mødes Klimavandreren Mikkel med Bedsteforældrenes Klimaaktion og Den Grønne Ungdomsbevægelse på Strøget for at skabe opmærksomhed omkring fremtidens klima og […]

LokalNyt
Af: Daniel Svendsen | Foto:

På dagen hvor danskerne har brugt deres del af klodens ressourcer, vandrer tre generationer ned ad Strøget for at opfordre politikerne til at få vendt klima-skuden.
På Earth Overshoot Day, den 28. marts, kl. 15:30, mødes Klimavandreren Mikkel med Bedsteforældrenes Klimaaktion og Den Grønne Ungdomsbevægelse på Strøget for at skabe opmærksomhed omkring fremtidens klima og vores rovdrift på klodens ressourcer.
Earth Overshoot Day er den dag, hvor et givent land har opbrugt den del af klodens ressourcer, de har ”ret til”, hvis forbruget skal være bæredygtigt og retfærdigt fordelt mellem verdens nationer. Den 28. marts har vi i Danmark, på blot tre måneder, altså opbrugt vores ”del” af klodens ressourcer – og dette kalder til handling.
Klimavandreren Mikkel, Bedsteforældrenes Klimaaktion og Den Grønne Ungdomsbevægelse har hørt kaldet og vandrer derfor ned ad strøget på Earth Overshoot Day for at sætte fokus på den vigtige problemstilling.
Læs nærmere om Earth Overshoot Day, og hvad du selv kan gøre for reducere dit klimaaftryk her.