Skip to main content

Det er derfor jeg skælver: konference om menneskelig lidelse og recovery

Et bredt samarbejde mellem kultur, kunst, kommune og psykiatri inviterer til konference om kunstens egenskaber ved psykisk lidelse og recovery. Mød bl.a. skuespiller Thomas Bo Larsen, jazzpianist, digter og billedkunstner Carsten Dahl, skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg, tidligere bandidos-præsident “Exit”-Martin og psykolog og forsker Anders Sørensen, som igennem foredrag, dialog, koncerter, spoken word og kunstudstillinger […]

LokalNyt
Af: Daniel Svendsen | Foto:

Et bredt samarbejde mellem kultur, kunst, kommune og psykiatri inviterer til konference om kunstens egenskaber ved psykisk lidelse og recovery.
Mød bl.a. skuespiller Thomas Bo Larsen, jazzpianist, digter og billedkunstner Carsten Dahl, skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg, tidligere bandidos-præsident “Exit”-Martin og psykolog og forsker Anders Sørensen, som igennem foredrag, dialog, koncerter, spoken word og kunstudstillinger vil dele deres personlige historier om psykisk lidelse og vejen til recovery.
Det er derfor jeg SKÆLVER er et helt nyt initiativ, som har til formål at samle kunsten og forskningen i spørgsmålet om, hvordan man kan komme sig fra psykisk lidelse – og hvilken rolle kunst og kultur kan spille. Før i tiden var psykiatriske hospitaler bevidst placeret i smukke omgivelser, og kunstnerisk udfoldelse og meningsskabelse for den enkelte var ofte en central del af behandlingen, fordi man vidste, det var helende for mennesker i lidelse.
I en tid hvor den individuelle meningsskabelse og medmenneskelighed er blevet erstattet med diagnoser, medicin og fortravlet personale, er formålet med konferencen at bringe kunstens egenskaber tilbage i rampelyset.
Samtlige oplægsholdere og kunstnere på programmet taler hudløst åbent og ærligt om, hvordan de selv skælver og har skælvet i deres liv, samt hvordan kunsten har været en del af vejen ud af lidelsen og ind i et bedre liv. Så hvordan kan kunst og kunstnerisk udfoldelse transformere lidelse til resurse, udvikling og nærvær – og hvordan møder man lidelsen uden modstand?
Konferencen henvender sig ikke alene til fagligt interesserede, men i lige så høj grad til mennesker, der lever med psykiske lidelser og deres pårørende, der er nysgerrige på hvad der kan ske, når forskningen møder kunsten. På www.galaksen.dk kan du se hele dagsprogrammet og købe billetter.
Det er derfor jeg SKÆLVER afholdes i Kulturhuset Galaksen i Værløse i samarbejde med Askovfondens Socialpsykiatri, Dansk Psykoterapeutforening, Landsforeningen Spor, Kulturmetropolen, Fountain House og Furesø Kommune.
For yderligere information:
Morten Mathiesen. Kulturhusleder Galaksen, 7235 4720, mor@furesoe.dk
Pressemeddelelse fra The Art of Transformation / TAoT